L. Linkevičius dalyvaus ES Užsienio ir Bendrųjų reikalų tarybų posėdžiuose Liuksemburge

2013-04-22, 05:31
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pirmadienį Liuksemburge dalyvaus Europos Sąjungos (ES) bendrųjų reikalų ir Užsienio reikalų tarybų posėdžiuose.

Bendrųjų reikalų tarybos posėdžio metu bus ruošiamasi gegužės 22 d. vyksiančiai Europos Vadovų Tarybai ir tvirtinama jos darbotvarkė, kurioje didžiausią dėmesį numatoma skirti energetikai - energijos vidaus rinkai ir energetikos jungtims, investicijų į modernios energetikos infrastruktūrą skatinimui, energijos kainoms. Taip bus aptarti kovos su mokestiniu sukčiavimu klausimai.

Ministrai svarstys derybų dėl ES daugiametės finansinės programos padėtį, apsikeis nuomonėmis dėl Europos Komisijos plėtros ataskaitų dėl Serbijos, Kosovo ir Makedonijos.

Užsienio reikalų taryboje bus diskutuojama Rytų partnerystės klausimais, kurie, ruošiantis trečiajam Rytų partnerystės viršūnių susitikimui Vilniuje, svarstomi reguliariai.

Balandžio 23-iąją Užsienio reikalų taryba tęs darbą ir svarstys gynybos politikos klausimus. Lietuvai šioje posėdžio dalyje atstovaus krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

ELTA

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24