Premjeras: Lietuva remia Serbijos integraciją į ES

2013-04-16, 12:54
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šiandien Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius susitiko su Vilniuje viešinčiu Serbijos Vyriausybės vadovu Ivica Dačičiumi, su kuriuo aptarė dvišalius ekonominius santykius. Vyriausybės rūmuose taip pat pasirašyti teisiniai dokumentai, kurie paskatins tolesnį šalių bendradarbiavimą.

„Aptarėme aktualius Serbijos integracijos į Europos Sąjungą (ES) ir kitus sklandaus dvišalio bendradarbiavimo klausimus, santykių stiprinimo, glaudesnių verslo ryšių bei geresnės investicinės aplinkos galimybes. Lietuva remia Serbijos integraciją į ES. Manau, kad šiandien vykęs susitikimas gali būti traktuojamas kaip savotiškas lūžis Lietuvos ir Serbijos santykiuose, dialogo atnaujinimas“, – sakė Ministras Pirmininkas A. Butkevičius.

„Kadangi abejose šalyse vyriausybės neseniai pradėjo savo darbą, atvykau čia, kad galėtume įveikti kai kurias problemas, iki šiol trukdančias mūsų tolesniam bendradarbiavimui", – spaudos konferencijoje kalbėjo Serbijos premjeras I. Dačičius.

Lietuva ne kartą yra kritikavusi Serbijos sprendimus, palietusius šioje šalyje investavusias Lietuvos įmones „Arvi", „Alita" ir „Sanitex". Šių įmonių turtas buvo nacionalizuotas, dėl ko Lietuvos bendrovės kreipėsi į tarptautinius arbitražus. I. Dačičius antradienį teigė, kad šiuos verslininkams aktualius klausimus galėtų spręsti specialiai tam sudarytos darbo grupės.

Po delegacijų susitikimo Serbijos Ministras Pirmininkas ir Lietuvos vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas pasirašė Susitarimą dėl bendradarbiavimo kovojant su nusikalstamumu. Serbijos užsienio reikalų ministras Ivanas Mrkičas ir Lietuvos užsienio reikalų Ministras Linas Linkevičius taip pat pasirašė Memorandumą dėl bendradarbiavimo ES integracijos srityje.

Pasak premjero A. Butkevičiaus, šie dokumentai sudarys sąlygas toliau stiprinti Lietuvos ir Serbijos žmonėms naudingą bendradarbiavimą.

www.lrv.lt

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24