Seimui planuojama pateikti siūlymą rengti referendumą dėl dvigubos pilietybės

2013-04-15, 09:29
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Antradienio Seimo plenariniame posėdyje Seimo Darbo partijos frakcijos narys Artūras Paulauskas ketina pateikti nutarimo projektą dėl referendumo dėl dvigubos pilietybės įteisinimo. Šią iniciatyvą savo parašais yra parėmę 36 parlamentarai.

Nutarimo projekte siūloma nustatyti, kad referendumas vykdomas kartu su 2014 metų Respublikos Prezidento rinkimais.

Iniciatoriai siūlo pateikti referendumui šio svarbaus Valstybės bei Tautos gyvenimo klausimo sprendimo tekstą: "Pritariu, kad Lietuvos Konstitucijos 12 straipsnio antroji dalis būtų išdėstyta šitaip: "Lietuvos Respublikos pilietis gali būti ir kitos valstybės piliečiu".

"Konstitucija iš esmės draudžia Lietuvos piliečiams būti ir kitos valstybės piliečiais, tad referendumu siekiame pakeisti Konstitucijos 12 straipsnio 2 dalį ir įtvirtinti nuostatą, kad Lietuvos pilietis gali būti ir kitos valstybės piliečiu", - teigė projekto iniciatorius A. Paulauskas.

Pasak Seimo nario, tolesnį reguliavimą numatys įstatymas. Pagal dabar galiojantį Pilietybės įstatymą, dviguba pilietybė leidžiama tiems, kas išvyko iš Lietuvos iki 1990-ųjų, taip pat kitos šalies pilietybę įgijusiems automatiškai. Turintys dvigubą pilietybę nuo gimimo, sulaukę pilnametystės, turi apsispręsti, kurią pilietybę pasirinkti.

Kad referendumas būtų laikomas įvykusiu, reikia, jog savo nuomonę pareikštų daugiau nei pusė rinkimų teisę turinčių ir į rinkimų sąrašus įrašytų asmenų.

ELTA

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24