E. Masiulis: reikalausime konkrečių veiksmų iš ministro D. A. Barakausko

2013-04-11, 11:09
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija nėra patenkinta vidaus reikalų ministro Dailio Alfonso Barakausko veikla, tačiau apie interpeliaciją jam šiuo metu nekalba.

"Šiandien mums svarbiau įsitikinti, ar ministras D. A. Barakauskas yra pajėgus eiti savo pareigas, ar iš tikrųjų supranta, kur jis yra, ką jis daro ir už ką atsakingas. Interpeliacija - politinis klausimas ir, aišku, kelti interpeliaciją tik tam, kad kelti, mes nenorime gaišinti Seimo laiko.

Šiandien susitikimo metu su ministru akivaizdžiai pasimatė, kad ministras arba kai kuriais atvejais jau atsiminėja anksčiau savo duotus žodžius, kitaip tariant, yra apsimelavęs tiek dėl galimų atlyginimų policininkams padidinimo nuo gegužės mėnesio, tiek dėl to, kad yra Premjero pavedimai ieškoti tų pinigų. Bet kaip paaiškėjo, nei vieno, nei kito nėra", - ketvirtadienį po susitikimo su vidaus reikalų ministru žurnalistams sakė Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis.

Pasak jo, akivaizdu, kad liberalai reikalaus iš ministro labai konkrečių planų, veiksmų ir žingsnių, kaip iš tikrųjų gerinti situaciją policijoje.

"Taip pat reikalausime iš ministro, kad nebūtų daroma politinė įtaka kai kurių jėgos tarnybų vadovams. Mes matome tokių požymių, kad Tvarkos ir teisingumo frakcijos atstovai iš tikrųjų elgiasi taip, kaip savo kieme kai kuriose tarnybose. Šiuo atveju, jeigu ministras ir toliau nebus pajėgus užtikrinti efektyvaus jėgos tarnybų darbo, akivaizdu, kad tada reikės kalbėti apie ministro atsakomybę", - sakė E. Masiulis.

Jis pažymėjo, kad, norint įvykdyti interpeliaciją, reikia pakankamo balsų skaičiaus Seime. "Manau, reikia paklausti ir kitų valdančiosios koalicijos partnerių, ar jie yra labai patenkinti vidaus reikalų ministro darbu", - pridūrė E. Masiulis.

Ketvirtadienį vykusiame Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos susitikime su vidaus reikalų ministru D. A. Barakausku buvo aptariama, kokių konkrečių priemonių ministras ėmėsi, kad būtų įgyvendintos žadėtos permainos šalies policijoje ir kitose VRM pavaldžiose įstaigose, kaip sprendžiamos statutinių pareigūnų problemos.

ELTA

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24