A. Butkevičius apie "darbiečių" viceministrą: rasime sprendimą (papildyta V. Uspaskicho komentaru)

2013-04-11, 09:08
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Socialdemokratų partijos lyderis, Premjeras Algirdas Butkevičius tvirtina nematąs jokių problemų dėl "darbiečių" deleguojamo užsienio reikalų viceministro paskyrimo, tvirtindamas, kad artimiausiu metu bus priimtas sprendimas.

"Jokių čia nematome problemų. Artimiausiu metu tai bus išspręsta, nėra jokių ginčų, rasime sprendimą kitą savaitę", - trečiadienį vakare po valdančiųjų frakcijų ir partijų lyderių susitikimo žurnalistams sakė Vyriausybės vadovas.

A. Butkevičius nesiėmė konkretizuoti, koks gali būti priimtas sprendimas, tačiau patikino, kad bus laikomasi susitarimo.

"Bus vienas ar kitas sprendimas priimtas. Kol kas palaukite ir sužinosite. Laikysimės susitarimo, mes esame džentelmenai, ir tikrai niekas jo neignoruos", - sakė Premjeras.

Kaip jau skelbta, "darbiečiai" užsienio reikalų viceministru norėtų matyti savo partietį Mantvydą Bekešių, tačiau šios kandidatūros "nepalaimino" užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas žurnalistams patvirtino, kad kitą savaitę bus priimti sprendimai, tačiau galimų sprendimų variantų nedetalizavo.

"Šiandien buvo sutarta, kad kitą savaitę turi būti priimti sprendimai. (...) 13 viceministrų vis tiek bus, ir tas žmogus nebus pamirštas. Palaukime, Premjeras imasi asmeniškai, per kitą savaitę turėtų būti išspręsta, ne vaikų gi darželis...", - sakė "darbiečių" lyderis.

Paklaustas, ar "darbiečiai" neišeis iš valdančiosios koalicijos, V. Uspaskichas atsakė: "Mes niekada nežadėjome išeiti iš koalicijos". Į klausimą, ar yra patenkintas Vyriausybės darbu, V. Uspaskichas neslėpė, kad jos veikla galėtų būti efektyvesnė.

"Ką tai reiškia patenkintas? Aš sakau, kad noriu, jog būtų efektyvesnis darbas", - teigė politikas.

Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas norėtų, kad visose darbo grupėse būtų atstovai iš visų koalicijos partnerių, kad koalicijos partnerių siūlomi įstatymų projektai neužsigulėtų, o būtų svarstomi. Jis tikisi, kad artimiausiu metu į Seimo darbotvarkę pateks "darbiečių" siūlomas nutarimo projektas dėl 2013 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymo patikslinimo, kuriame siūloma Vyriausybei padidinti asignavimus savivaldybėms ir policijai.

Kalbėdamas apie skalūnų dujų problemą, V. Uspaskichas sakė manąs, kad tikrai reikia leisti jų žvalgybą. "Tikrai reikia leisti skalūnų žvalgybą. Kada tiksliai žinosime, ar apsimoka gavyba dėl to kiekio, tada galima jau kalbėti apie gavybą, o dabar tik žvalgyba. Jeigu ten, pavyzdžiui, penkeriems ar dešimčiai metų, tai kam ateities kartoms rizikuoti dėl savo šalies ekologijos?", - svarstė V. Uspaskichas. Jo teigimu, tokios nuomonės yra ir kiti koalicijos partneriai.

ELTA

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24