"Drąsos kelio" frakcija: teisingumo liko mažiau

2013-04-10, 12:04
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Nusivylę Seimo sprendimu panaikinti "Drąsos kelio" frakcijos seniūnės Neringos Venckienės teisinę neliečiamybę šios frakcijos nariai mano, kad teisingumo Lietuvoje liko mažiau, o piliečiai, kurie gynė teisingumą, yra persekiojami.

"Vakarykštis posėdis buvo dar vienas antipolitikos pavyzdys. (...) Tie žmonės, kurie pilietiškai, nuoširdžiai gynė teisingumą Klonio gatvėje, dabar yra persekiojami, jie pajuto sustiprėjimą represijų, jiems yra pripaišomas organizuotas grupinis pasipriešinimas valdžiai. Pas mus susidorojama masiškai su piliečiais", - trečiadienį spaudos konferencijoje apgailestavo "Drąsos kelio" frakcijos narys Povilas Gylys.

Kritikuodamas konservatorių ir socialdemokratų balsavimą dėl N. Venckienės teisinės neliečiamybės panaikinimo politikas pažymėjo, kad jo akyse "Socialdemokratų partija moraliai yra žlugusi".

Seimo nario Vytauto Matulevičiaus nuomone, praėjęs antradienis yra svarbus ne tik "Drąsos kelio" frakcijai, bet ir visai Lietuvai.

"Tai yra ne pergalė, o didžiulis pralaimėjimas, nes nuo vakar dienos Lietuvoje, aš manau, teisingumo tapo mažiau, kadangi mes pamatėme, kuria kryptimi yra nukreipta dabartinės politinės sistemos valia. Ši politinė sistema akivaizdžiai nesirengia spręsti labai skaudžių ir įsisenėjusių Lietuvos teisinės sistemos problemų, tai yra akivaizdu. Ir ne tik nesiruošia spręsti, bet dar pradeda represijas prieš tuos žmones, kurie šią sistemą aštriai kritikuoja ir bando su ja kovoti", - sakė parlamentaras.

Seimo narys Valdas Vasiliauskas pažymėjo, kad Seimo plenariniame posėdyje laikinosios tyrimo komisijos pirmininkas Vytautas Saulis net nesiteikė argumentuoti, įtikinti, o posėdžio pirmininkas net neleido jam užduoti klausimų.

"Bemaž karinė disciplina buvo įvesta abiejose lemiamose frakcijose - tiek konservatorių, tiek socialdemokratų, visi balsavo pagal iš anksto pareikštą politinę valią", - mano V. Vasiliauskas.

Seimo "Drąsos kelio" frakcijos seniūnė Neringa Venckienė spaudos konferencijoje nedalyvavo.

Šios frakcijos narys Jonas Varkala sakė nežinąs, kur ji yra šiuo metu, ir laukiąs jos skambučio. "Aš įsivaizduoju nuo senų tarybinių laikų ką reiškia, kai žmogus užpuolamas", - pastebėjo J. Varkala.

Antradienį Seime buvo kalbama, kad N. Venckienė susirgo. "Tai, kad ji susirgo, aš manau, čia labai žmogiška, natūralu, ir čia nėra ko stebėtis", - pridūrė V. Vasiliauskas.

Antradienį už rezoliucijos projektą "Dėl sutikimo Seimo narę Neringą Venckienę patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jos laisvę" balsavo 80 Seimo narių, 23 buvo prieš, 15 parlamentarų susilaikė.

ELTA

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24