Seimas panaikino Neringos Venckienės teisinę neliečiamybę (VIDEO)

2013-04-09, 17:04
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Seimas antradienį patenkino generalinio prokuroro Dariaus Valio prašymą patraukti "Drąsos kelio" partijos frakcijos seniūnę Neringą Venckienę baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jos laisvę.

Už tokį sprendimą balsavo 80 parlamentarų, prieš buvo 23, 15 susilaikė.

Už imuniteto panaikinimą balsavo Socialdemokratų partijos ir Liberalų sąjūdžio frakcijos, dauguma Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narių. Prieš vieningai pasisakė "Drąsos kelio" partijos frakcija. Kitose frakcijose būta įvairių pozicijų. Darbo partijos frakcijoje du nariai buvo už, aštuoni prieš ir tiek pat susilaikė. Keturi Lietuvos lenkų rinkimų akcijos nariai balsavo prieš, tiek pat susilaikė. Dauguma "Tvarkos ir teisingumo" frakcijos narių išvis nebalsavo.

Tam, kad parlamentaro neliečiamybė būtų panaikinta, už tai turi balsuoti ne mažiau kaip 71 Seimo narys.

Paskelbus balsavimo rezultatus debatus Seimo balkone stebėję per šimtas N.Venckienės rėmėjų pradėjo skanduoti "Gėda!", "Gėda!", "Gėda!".

Viena iš lankytojų sukėlė isteriją. Plenarinių posėdžių salės balkone moteris šaukė turinti įrodymų apie kažkokius nusikaltimus, apie "vykdomus eksperimentus su gyvais žmonėmis". Ji teigė būsianti nužudyta, jai keliamos baudžiamosios bylos siekiant nutildyti ir pan.

"Kuo sąžinę nuplausite? Kas jūs per žmonės? Žvėrys čia sėdi, bjaurybės", - iš balkono parlamentarams į salę rėkė kiti svečiai.

Į diskusijas su N.Venckienės rėmėjais besileidusi konservatorė Vilija Aleknaitė-Abramikienė tvirtino, kad reikia pasitikėti teismais. Tuo metu žmonės iš balkono tvirtino, kad teismai paleidžia nusikaltėlius, o sodina į kalėjimus nekaltuosius.

Nedidelėmis violetinėmis vėliavėlėmis nešini ar tos spalvos drabužiais vilkintys N.Venckienės šalininkai neskubėjo skirstytis iš Seimo rūmų. Būriavosi koridoriuose, fojė, replikavo pro šalį einantiems parlamentarams.

Pati N.Venckienė antradienį Seimo posėdyje dėl ligos nedalyvavo.

N.Venckienei prokurorai nori pateikti įtarimus pagal šešis Baudžiamojo kodekso straipsnius. Įtariama, kad ji prieš dvejus metus Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teismą, nevykdė 2011 metų gruodį priimto Kėdainių teismo sprendimo skubiai perduoti mergaitę motinai Laimutei Stankūnaitei, praėjusių metų gegužę trukdė antstolei vykdyti teismo sprendimą, piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką ir panaudodama fizinį smurtą pasipriešino policijos pareigūnui, o perduodant vaiką jo motinai sukėlė nežymų sveikatos sutrikdymą.

Teisinis N.Venckienės imunitetas panaikintas antrą kartą. Praėjusių metų birželį Seimas panaikino tuometinės Kauno apygardos teismo teisėjos neliečiamybę. Netrukus po to N.Venckienė atsisakė teisėjos pareigų ir tapo politike.

Nuo 2009 metų spalio iki 2012 metų gegužės N.Venckienė buvo mirusio brolio Drąsiaus Kedžio ir buvusios jo sugyventinės L.Stankūnaitės mažametės dukters globėja.

D.Kedys kaltino L.Stankūnaitę pardavinėjus jų dukrą pedofilams. Tačiau L.Stankūnaitei nebuvo pateikti įtarimai dėl nusikalstamos veikos, o vienintelį įtariamąjį Andrių Ūsą Vilniaus apylinkės teismas išteisino.

Medija

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24