Kovos su korupcija prioritetai - energetika ir savivalda

2013-04-02, 15:19
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) direktoriumi Sauliumi Urbanavičiumi ir pavaduotoju Romu Zienka, aptarė išjudintas permainas kovoje su korupcija, prioritetus bei tolimesnes veiklos kryptis.

„Korupcija įgauna vis naujas formas, sukčiai ir aferistai tampa vis išradingesni, o jų didžiausiu taikiniu tampa brangūs ir gyvybiškai svarbūs valstybei projektai. Į korupcinę veiklą įsijungia įtakingi politikai, verslininkai ir pareigūnai, todėl kovai su korupcija būtinas sumanus vadovavimas, aiškūs prioritetai ir jokių išlygų", - sako Prezidentė.

  
Valstybės vadovė pabrėžia, kad STT būtina akyliau stebėti viešuosius pirkimus savivaldybėse bei skirstant Europos Sąjungos paramą, taip pat kovojant su korupcija energetikos sektoriuje, ypač šilumos ūkyje, atliekų tvarkymo srityje.

Pagal Korupcijos žemėlapį, vienos iš labiausiai korumpuotų institucijų yra savivaldybės.

Per pastaruosius metus Prezidentės iniciatyva sukurti ir jau pradėti taikyti įrankiai kovoje su neteisėtu praturtėjimu, politine korupcija, viešųjų pirkimų skaidrinimu, kova su kontrabanda ir mokesčių vengimu.

Kai kuriose srityse rezultatai su korupcija akivaizdūs: nuo 2010 metų pradėti 126 ikiteisminiai tyrimai dėl neteisėto praturtėjimo, o neskelbiamiems pirkimams išleidžiamų lėšų kiekis sumažėjo daugiau nei šešis kartus.

Prezidentės spaudos tarnyba

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24