Ministras ir Armėnijos ambasadorius aptrė dvišalį bendradarbiavimą

2013-03-27, 10:36
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kovo 26 d. krašto apsaugos ministras Juozas Olekas susitiko su Armėnijos ambasadoriumi Ara Aivazianu (Ara Aivazian), su kuriuo aptarė dvišalį karinį bendradarbiavimą ir dalyvavimą tarptautinėse operacijose.

Susitikimo metu ministras J. Olekas džiaugėsi dvišaliu Lietuvos ir Armėnijos dialogu gynybos srityje. Armėnijos ambasadorius A. Aivazianas savo ruožtu padėkojo Lietuvai už visokeriopą paramą karinio rengimo srityje. Ministras J. Olekas ambasadoriui taip pat pristatė Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai prioritetus – energetinį saugumą ir Rytų partnerystes.

Ministras su ambasadoriumi taip pat aptarė dalyvavimą tarptautinėse operacijose ir artėjantį Armėnijos gynybos ministro vizitą Lietuvoje. Planuojama, kad Armėnijos gynybos ministras Vilniuje lankysis balandžio viduryje.

Bendradarbiavimas tarp Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ir Armėnijos gynybos ministerijų plėtojamas nuo 2002 m. pagal kasmet atnaujinamą karinio bendradarbiavimo planą. 2012 m. Jerevane pasirašytas atnaujintas susitarimas dėl bendradarbiavimo gynybos srityje.

Daugiausiai bendradarbiaujama karinio mokymo srityje. Nuolat vyksta ekspertų konsultacijos: teisėkūros, karių rengimo, karinės medicinos, viešųjų ryšių, ginkluotųjų pajėgų kontrolės ir kt. klausimais. Armėnijos atstovai kviečiami mokytis į trijų Baltijos šalių įsteigtą Baltijos gynybos koledžą Tartu, Estijoje, taip pat į Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje rengiamus tarptautinius mokymus ir kursus.

Armėnijos atstovai taip pat kviečiami stebėti Lietuvoje vykstančių tarptautinių pratybų. Kariniai atstovai iš Armėnijos Lietuvoje vykusias pratybas „Gintarinė viltis“ („Amber Hope“) stebėjo 2003, 2005, 2007, 2009 ir 2011 metais.

www.kam.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24