Įteisintas Lietuvos ir Lenkijos priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų bendradarbiavimas

2013-03-24, 08:13
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kovo 21–22 d. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente prie Vidaus reikalų ministerijos lankosi Lenkijos priešgaisrinės tarnybos atstovų delegacija, vadovaujama Lenkijos Respublikos valstybinės priešgaisrinės tarnybos vyriausiojo komendanto Wieslaw Lesniakiewicz.

Kartu atvyko šios tarnybos Vyriausiosios komendantūros Tarptautinio bendradarbiavimo biuro direktorius Tomasz Kolodziejczyk ir Palenkės vaivadijos valstybinės priešgaisrinės tarnybos komendantas Antoni Ostrowski.

Kovo 21 d. susitikime su pareigūnais iš Lenkijos, kuriame buvo aptartas tolesnis abiejų tarnybų bendradarbiavimas, dalyvavo vidaus reikalų viceministras Žimantas Pacevičius, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius vidaus tarnybos generolas Remigijus Baniulis, direktoriaus pavaduotojas vidaus tarnybos pulkininkas Vygandas Kurkulis, Bendrojo pagalbos centro viršininkas vidaus tarnybos pulkininkas Artūras Kedavičius, departamento Tarptautinių ryšių skyriaus vedėjas Raimondas Bogdevičius ir Marijampolės apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas vidaus tarnybos pulkininkas Vidas Barauskas.

Susitikimo metu departamento direktorius R. Baniulis ir Lenkijos valstybinės priešgaisrinės tarnybos vyriausiasis komendantas W. Lesniakiewicz pasirašė 2013–2014 m. Lietuvos ir Lenkijos priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų bendrų veiksmų planą. R. Baniulis pažymėjo, kad šis dokumentas yra tik formalumas, kadangi Lietuvos ir Lenkijos priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų bendradarbiavimas ir draugystė tęsiasi jau seniai, ji yra patikrinta ir išbandyta darbais.

„Šis dokumentas tik įteisina šį gražų bendradarbiavimą tarp abiejų šalių ugniagesių gelbėtojų,“ – sakė R. Baniulis. Lenkijos valstybinės priešgaisrinės tarnybos vyriausiasis komendantas W. Lesniakiewicz taip pat pasidžiaugė šio reikšmingo dokumento pasirašymu, kuris padės dar glaudžiau bendradarbiauti abiems tarnyboms.

Šiame plane numatytos Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Lenkijos Respublikos Vyriausybės sutarties dėl bendradarbiavimo ir abipusės pagalbos įvykus katastrofoms, gaivalinėms nelaimėms bei kitiems ypatingiems atsitikimams įgyvendinimo priemonės, taip pat planuojama keistis patirtimi, informacija ir duomenimis organizuojant ugniagesybos ir gelbėjimo darbus, vykdant gaisrų prevenciją, organizuojant savanorių ugniagesių veiklą ir kt.

Plane taip pat numatytas bendrų projektų įgyvendinimas, mokyklų ir mokslinių tyrimų centrų bendradarbiavimas, dalyvavimas konferencijose, seminaruose, simpoziumuose, kursuose, sportiniuose renginiuose ir mokymuose, rengiamuose Lietuvoje ir Lenkijoje.

Kovo 21 d. pareigūnai iš Lenkijos apsilankė Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 6-ojoje komandoje ir Bendrajame pagalbos centre. Centro viršininkas A. Kedavičius svečius supažindino su Bendrojo pagalbos centro uždaviniais, veikla ir numatoma plėtra.

Kovo 22 d. pareigūnai iš Lenkijos vyks į Kauną, kur susipažins su Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos veikla.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos informacija

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24