Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino Seimą pavasario sesijos pradžios proga

2013-03-10, 11:44
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Gerbiami Seimo nariai,

sveikinu šios kadencijos Seimo narius susirinkus į pirmąją pavasario sesiją. Prasideda politinis laikotarpis, per kurį galima ir būtina nuveikti svarbiausius kadencijos darbus. Prasideda atsakomybės metas, kai žmonių lūkesčiai turi virsti konkrečiais darbų rezultatais.

Sąlygos pateisinti žmonių pasitikėjimą - geresnės nei praeityje. Šios kadencijos Seimui nereikia pradėti nuo skausmingo diržų veržimo ir nepopuliarių sprendimų gelbstint finansinę ir ekonominę situaciją.

Tikiuosi, kad ne tik pirmosios sesijos, bet ir visos kadencijos metu laikysitės ilgalaikių valstybės strateginių krypčių ir uždavinių. Ypač finansų ir energetikos srityse.

Ankstesni mūsų valstybės sprendimai ir pradėti darbai energetikoje neliko be atgarsio. Todėl privalome atlaikyti bet kokias pagundas ir bandymus išlaikyti mus vieno tiekėjo rankose. Asmeniškai remsiu Jūsų sprendimus, kurie didins šalies energetinį saugumą ir savarankiškumą.

Įgyvendinant sesijos darbų programą, linkiu padėti mūsų valstybei judėti į priekį pilnu žingsniu. Strigsime vietoje, jei bus laikomasi požiūrio - griauti tai, kas sukurta ne mūsų, ir viską bandyti daryti iš pradžių. Linkiu valios ir ryžto išmintingiems sprendimams. Tikiuosi ir tolesnio dalykinio bendradarbiavimo su Seimu.

Šios sesijos pabaiga bus paženklinta Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai pradžia. Kad pirmininkavimas būtų sklandus ir sėkmingas, reikia partijų sutarimo ir glaudaus tarpinstitucinio bendradarbiavimo.

Mūsų visų pareiga šią užduotį paversti galimybe valstybei. Todėl kviečiu dar kartą susitelkti atsakingam darbui. Kad rytojaus datos dvasia - drąsa priimti atsakingus ir ilgalaikius sprendimus - lydėtų kiekvieną Jūsų žingsnį.

Dalia Grybauskaitė, Lietuvos Respublikos Prezidentė

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24