A. Melianas išrinktas Liberalų ir centro sąjungos pirmininku

2013-03-03, 13:20
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kovo 2 d., Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) į suvažiavimą gausiai susirinkę delegatai išrinko naują partijos pirmininką. Juo tapo buvęs vidaus reikalų ministras ir Seimo narys, partijos pirmininko pavaduotojas Artūras Melianas, kuriam teks įgyvendinti du pagrindinius tikslus – vesti LiCS į savivaldos rinkimus bei grąžinti partiją į didžiąją politiką.

“Ne paslaptis, kad mūsų partija išgyvena sudėtingą laikotarpį – ne tik dėl rinkimų į Seimą rezultatų, bet ir dėl vertybių perkainojimo, programos ir lyderių rato atnaujinimo. Tačiau kaip kartą pasakė vienas treneris po pralaimėtų rungtynių savo komandai, pirmasis darbas, kurį mes turime padaryti, yra pamiršti nesėkmes ir kaip komanda toliau žengti pergalių link“, – sako A. Melianas.

Jo įsitikinimu, žengti naujuoju keliu nebus lengva, tačiau tam, kad visų liberalių jėgų lopšiu Lietuvoje buvusios LiCS pajėgos atgimtų ir sustiprėtų, jis pasiryžęs negailėti laiko, sveikatos ir jėgų.

„Esame nuosaikūs liberalai, praktinių liberalių sprendimų šalininkai ir privalome sugrįžti prie savo ištakų. Turime dar kartą peržiūrėti ir įvertinti savo idėjas, vertybes ir programą. Artėjant savivaldos rinkimams, tai bus vienas didžiausių mano, kaip partijos pirmininko, darbų”, – teigia A. Melianas.

Naujasis LiCS pirmininkas tikisi, jog atgimusiai partijai pavyks išugdyti naują jaunų lyderių kartą, sutelkti didesnes politikių moterų pajėgas ir taip stiprinti partijos skyrius bei plėsti jos narių gretas.

“O kalbant apie didžiąją politiką, neabejoju, jog liberalios jėgos į ją grįš. Tačiau ne po vieną, o tik tuomet, kai sugebės kalbėtis tarpusavyje, mobilizuosis ir susivienys. Tik taip galime būti rimta atsvara įsigalinčioms populistinėms partijoms”, – sako LiCS pirmininas A. Melianas.

A. Melianas buvo išrinktas iš keturių rinkimuose dalyvavusių kandidatų – Visagino meres Dalios Štriaupaitės, save išsikėlusios vilnietės Astos Paškevičienės ir Jurnarko atstovo, buvusio mero ir LR Seimo nario Sauliaus Lapėno.

Suvažiavimo metu taip pat buvo paskirti partijos pirmininko pavaduotojai. Jais tapo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė, VGTU ir MRU docentas Regimantas Čiupaila, Visagino merė Dalia Štraupaitė, buvęs Jurbarko meras ir LR Seimo narys Saulius Lapėnas ir buvęs sveikatos apsaugos viceministras, Plungės atstovas, Audrius Klišonis bei buvęs Liberalų ir centro sąjungos pirmininkas Algis Čaplikas.

www.krastonaujienos.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24