Premjeras su Europos Vadovų Tarybos pirmininku aptarė ES stiprinimą

2013-02-27, 12:48
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vakar Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius susitikęs su Vilniuje viešinčiu Europos Vadovų tarybos (EVT) pirmininku Hermanu Van Rompuy padėkojo jam už pastangas ir asmeninį tarpininkavimą derybose dėl daugiametės finansinės programos 2014–2020 metų laikotarpiu. Sutarimas, kuris buvo pasiektas, iš esmės tenkina Lietuvos interesus.

Premjero A. Butkevičiaus ir EVT pirmininko H. Van Rompuy pokalbio metu pabrėžta, kad ES būtina siekti finansinio stabilumo panaudojant visus turimus instrumentus. Spartesniam ekonomikos augimui bei užimtumo didinimui taip pat gali pasitarnauti energetikos vidaus rinkos sukūrimas ir energetikos bei transporto infrastruktūros tinklų išplėtojimas.

Anot Lietuvos Ministro Pirmininko, bendromis jėgomis kuriama ES turi būti ne tik stabili, stipri, bet ir saugi. „Tai galime pasiekti plėtodami glaudžius ryšius su savo kaimynais. Rytų partnerystės politika turi vertybinį ir kartu pragmatinį pagrindą, o jos sėkmė priklauso nuo sutelktų pastangų ir kantraus darbo,“ – susitikimo su EVT pirmininku metu teigė premjeras.

www.lrv.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24