Lietuvos ir ES vadovai aptars Lietuvos pasirengimą pirmininkauti

2013-02-25, 12:56
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė rytoj, vasario 26 d. 17. 30 val. susitiks su Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininku Hermanu Van Rompuy.

Po kelių mėnesių, nuo liepos 1 dienos, Lietuva pirmą kartą vadovaus ES Tarybai. Todėl susitikimo metu daugiausia dėmesio bus skirta svarbiausiems pirmininkavimo darbams aptarti bei Lietuvos pasirengimui šiai atsakingai misijai.

Lietuvos ir ES vadovų susitikime bus kalbama ir apie ekonominę bei politinę situaciją Europoje, ES ekonominės ir pinigų sąjungos įgyvendinimo klausimus. Lietuva perima pirmininkavimą labai sudėtingu Europai laikotarpiu, kai reikės suderinti sudėtingus finansinės drausmės ir ekonomikos augimo skatinimo sprendimus, daugiamečio ES biudžeto įgyvendinimo programas.

Susitikime bus aptarti ir nacionaliniai Lietuvos pirmininkavimo prioritetai -energetinis saugumas, Rytų partnerystė, Baltijos jūros regiono strategijos bei ES išorės sienų valdymo klausimai.

Šalies vadovė ir EVT pirmininkas taip pat atidarys Lietuvos pirmininkavimui ES Tarybai skirtą diskusiją „Kokios Europos norime?" Tai pirmoji tokio aukšto lygio vieša diskusija Lietuvoje apie Europos ateitį.

Apie didesnės ES integracijos naudą, glaudesnio ekonominės politikos koordinavimo galimybes ir Lietuvos vaidmenį šiame procese su vadovais diskutuos šalies politikai, politologai, ekspertai, įvairių Lietuvos institucijų atstovai, studentai.

Diskusija vyks vasario 26 d. 18.30 val. Prezidentūros Kolonų salėje ir bus transliuojama tiesiogiai per Lietuvos televiziją. Diskusijos transliacija su vertimu į lietuvių kalbą: http://www.lrt.lt/mediateka/tiesiogiai/lrt-kultura, transliacija originalo (anglų) kalba: http://www.lrt.lt/mediateka/tiesiogiai/lrt-lituanica.

Prezidentės spaudos tarnyba

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24