Lietuvoje lankysis Vengrijos gynybos ministras

2013-01-15, 15:58
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Sausio 16 d. Vilniuje lankysis Vengrijos gynybos ministras dr. Csaba Hende.

Svečias susitiks su krašto apsaugos ministru Juozu Oleku. Dvišaliame susitikime ministrai aptars NATO darbotvarkės klausimus, bendro dalyvavimo regioninėse pratybose galimybes, NATO Oro policijos misijos klausimus. Taip pat planuojama Vengrijos gynybos ministrui pristatyti Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Taryboje 2013 m. II pusmetį prioritetus, apsikeisti informacija apie planus Afganistano operacijoje. Taip pat susitikime planuojama aptarti ir naujas dvišalio bendradarbiavimo sutarties pasirašymo galimybes.

Po susitikimo Krašto apsaugos ministerijoje Vengrijos gynybos ministras lankysis NATO energetinio saugumo centre Vilniuje, vėliau Antakalnio kapinėse dalyvaus Laisvės gynėjų pagerbimo ceremonijoje.

Taip pat numatytas Vengrijos gynybos ministro apsilankymas Seime ir susitikimas su Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininku Artūru Paulausku, taip pat planuojamas apsilankymas Užsienio reikalų ministerijoje ir susitikimas su užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi.

Lietuvos kariai Vengrijoje yra mokęsi kalbų, dalyvavo karinių stebėtojų ir kt. kursuose. Iki 2004 m. Vengrija dalijosi savo patirtimi su Lietuva derybų su NATO, dokumentų rengimo, kariuomenės pertvarkymo pagal NATO standartus klausimais. 2005 m. Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Vytenio bendrosios paramos logistikos bataliono Vandens valymo vienetas kartu su Vengrijos logistikos vienetu dalyvavo 4-oje NATO greitojo reagavimo pajėgų (NRF) rotacijoje. Pastarąjį kartą Vengrijos gynybos ministro vizitas Lietuvoje lankėsi 2005 metais.

www.kam.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24