V. Gedvilas ir A. Šemeta sutarė, jog geras Lietuvos įvaizdis yra bendras rūpestis

2012-12-14, 15:41
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Su darbo vizitu į Lietuvą atvykęs Europos Komisijos narys Algirdas Šemeta šiandien popiet susitiko su Seimo Pirmininku Vydu Gedvilu. Susitikime taip pat dalyvavo Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Bronius Bradauskas.

Susitikime daugiausia kalbėta apie Lietuvos pasirengimą pirmininkavimui ES Taryboje, o taip pat apie svarbiausias ES aktualijas.

Už mokesčius ir muitų sąjungą, auditą ir kovą su sukčiavimu atsakingas ES komisaras iš Seimo Pirmininko sulaukė ir pagyrimų, ir prašymų.

V. Gedvilas, pasidžiaugęs svečio nuopelnais (A. Šemetą mokesčių žurnalas „International Tax Review“ išrinko antru žmogumi pasaulyje pagal įtakingumą tarptautinių mokesčių srityje), teiravosi dėl pagalbos ieškant konkrečių sprendimų skaudžiais Lietuvai klausimais.

Seimo Pirmininko teigimu, tiesioginės išmokos žemdirbiams yra vienas iš trijų esminių klausimų, kurie derybose dėl būsimo ES biudžeto svarbūs Lietuvai, greta struktūrinės paramos iš sanglaudos fondų ir Ignalinos atominės elektrinės uždarymo finansavimo.

Europos Komisijos narys A. Šemeta šmaikštavo, kad derybose „nesusitarta dėl nieko, kol nesusitarta dėl visko“ ir patarė Lietuvai daugiau ir aktyviau derėtis su „grynaisiais“ mokėtojais, t.y. tomis šalimis, kurios įneša daugiausiai pinigų į ES biudžetą.

Pokalbio metu buvo paliesta ir kita Lietuvai šiuo metu aktuali – sienų pralaidumo – problema. Svečias patikino, jog per naują ilgalaikę ES programą jau siekiama koordinuoti šalių veiksmus finansuojant sienų infrastruktūrą, o kartu sprendžiant ir pralaidumo problemą. A. Šemeta pabrėžė, kad kuo aktyvesnė šalis, tuo daugiau paramos gali gauti.

Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas padėkojo svečiui už vizitą ir išreiškė viltį, jog Europos Komisijos narys Algirdas Šemeta ne tik paragins savo kolegas kitąmet dažniau atvykti į Lietuvą, bet ir suteiks vertingų patarimų Lietuvai rengiantis pirmininkavimui ES Taryboje.

Pasak A. Šemetos, „visų mūsų rūpestis, kad Lietuva gerai pasirodytų pirmininkavimo metu. O kad tai gali padaryti ir maža šalis, įrodo Kipro pavyzdys.“

„Finansinės drausmės laikymasis yra esminis dalykas. Lietuvos makroekonominė padėtis dabar yra tokia, kuri nekelia problemų“, – akcentavo svečias.

www.lrs.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24