Seimas atšaukė sprendimą dėl Vyriausiosios rinkimų komisijos įgaliojimų nutraukimo

2012-12-11, 13:27
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Seimas plenariniame posėdyje nutarė atšaukti sprendimą dėl Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) įgaliojimų nutraukimo. Už Seimo nutarimą (projektas Nr. XIIP-65(2) balsavo 79 Seimo nariai, prieš – 36, susilaikė 9 parlamentarai.

Priimtu sprendimu panaikintas Seimo nutarimas, kuriuo ketinta nuo gruodžio 13 d. nutraukti Vyriausiosios rinkimų komisijos įgaliojimus.

Pasak dokumento iniciatorės Seimo narės Irenos Šiaulienės, Konstitucinio Teismo išvada pervertinta, nes joje nebuvo pasakyta, kad VRK darbas yra visiškai netinkamas. Politikės nuomone, komisija galėtų dirbti, kol darbo grupė paruoštų naują patobulintą rinkimų įstatymą.

„Kaip parodė praktika, yra daug netobulumų, galima įvairiai suprasti ir reikėtų preciziškiau reglamentuoti tuos klausimus, tas problemas, su kuriomis susidūrėme rinkimų kampanijos metu“, – anksčiau yra sakiusi I. Šiaulienė. Anot Seimo narės, reikia palikti VRK įgaliojimus, kad ji tęstų darbus ir pasirengtų naujai rinkimų politinei kampanijai dėl papildomų rinkimų vienmandatėse apygardose.

www.vrk.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24