Premjeras Algirdas Butkevičius prezidentei pateiks Vyriausybės sudėtį

2012-12-07, 07:23
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Paskirtasis premjeras socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius gruodžio 7 d. prezidentei Daliai Grybauskaitei turėtų pateikti siūlomą Ministrų kabineto sąrašą.

Pagal įstatymus, prezidentė turi patvirtinti Vyriausybę, kad paskirtasis premjeras galėtų pateikti Seimui svarstyti jos programą. Tam numatyta 15 dienų po premjero paskyrimo. Prezidentūros skaičiavimais, paskutinė diena yra kitas pirmadienis.

"Prezidentė tikisi, kad visi premjero teikiami kandidatai į ministrus atitiks svarbiausius reikalavimus, kurie yra būtini tiesioginėms pareigoms vykdyt, taip pat pirmininkavimui Europos Sąjungos Tarybai", - sakė prezidentės atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė.

Nauja Vyriausybė gauna įgaliojimus veikti, kai Seimas posėdyje dalyvaujančių Seimo narių balsų dauguma pritaria jos programai.

A.Butkevičius yra patvirtinęs, kad prezidentei Daliai Grybauskaitei netinka "darbiečių" Loretos Graužinienės ir Virginijos Baltraitienės kandidatūros į socialinės apsaugos ir darbo bei švietimo ir mokslo ministrus.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24