NATO Užsienio reikalų ministrų susitikime pabrėžta Lietuvos parama Gruzijos euroatlantinės integracijos siekiams

2012-12-06, 06:43
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Užsienio reikalų viceministras Vytautas Leškevičius gruodžio 5 dieną NATO šalių užsienio reikalų ministrų susitikime Briuselyje aptarė Gruzijos pažangą siekiant narystės Aljanse ir pabrėžė Lietuvos paramą šios šalies euroatlantinės integracijos siekiams.

NATO ir Gruzijos komisijos susitikimo metu Aljanso valstybių atstovai susitiko su naująja Gruzijos užsienio reikalų ministre Maja Pandžikidze. Pažymėta, kad parlamento rinkimai šioje šalyje buvo sklandūs, Gruzija paraginta tęsti taikų valdžios perdavimo procesą ir užtikrinti įstatymo viršenybę.

V. Leškevičius atkreipė dėmesį į konstruktyvios skirtingų valdžios šakų bei politinių jėgų sąveikos būtinybę ir paragino naująją Gruzijos administraciją užtikrinti vienodų teisingumo standartų taikymą visiems.

Viceministras taip pat teigiamai įvertino Gruzijos demokratijos pažangą ir paskatino naująją vyriausybę toliau gilinti integraciją į NATO.

„Lietuva džiaugiasi didele Gruzijos pažanga reformų srityje bei sveikina ženklų indėlį į NATO operaciją Afganistane. Tai labai svarbus partnerystės elementas, parodantis Gruzijos pasiryžimą stiprinti bendradarbiavimą su NATO. Mes kviečiame sąjungininkus ir toliau plėtoti santykius su Gruzija bei stiprinti NATO ir Gruzijos sąveiką, tai turėtų paspartinti Bukarešte priimtų sprendimų įgyvendinimą“, – sakė V. Leškevičius.

www.urm.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24