Prezidentė pasveikino Latvijos vadovą Nepriklausomybės dienos proga

2012-11-18, 10:46
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino Latvijos vadovą Andrį Bėrzinį 94-ųjų Latvijos Nepriklausomybės metinių proga.

"Šia proga noriu pasidžiaugti jau daug metų vykstančiu glaudžiu dialogu ir bendradarbiavimu tarp mūsų valstybių visais lygiais ir visose srityse: nuo dvišalių santykių stiprinimo iki bendradarbiavimo Europos Sąjungoje ir NATO gilinimo. Esame artimiausios kaimynės, partnerės ir sąjungininkės, todėl tikiu, jog bendrų pastangų dėka sėkmingai įgyvendinsime mūsų šalių saugumui, savarankiškumui ir gerovei svarbius projektus, o kartu ir sustiprinsime mūsų šalių valstybingumo ir politinės nepriklausomybės pamatus", - rašoma Prezidentės sveikinimo laiške.

Lietuvos vadovė Latvijos Prezidentui ir žmonėms palinkėjo sveikatos ir laimės, o visai Latvijai - gerovės ir ilgalaikio klestėjimo.

Prezidentės spaudos tarnyba

www.lietuvosvalstybe.com


*********************************************


Latvijos nepriklausomybės diena

 

Nuo 1915 m. Latvija buvo užimama tai Vokietijos, tai Rusijos. 1918 m. lapkričio 18 d. Latvijos liaudies taryba paskelbė Latvijos respublikos nepriklausomybę. Lapkričio 25 d. Latvijos nepriklausomybę pripažino Vokietija. Rusija Latvijos nepriklausomybę pripažino tik 1920 balandžio 11 d.

Latvijos nepriklausomybė truko iki 1939 m. J. Ribentropo - V.Molotovo pakto, po kurio ji vėl tapo priklausoma nuo Tarybų Sąjungos. Latvijos nepriklausomybės atkūrimas vėl paskelbtas 1991 m. rugpjūčio 21 d.

www.day.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24