Vyksta pasirengimas tarptautinėms pratyboms „Baltijos šeimininkas 2013“

2012-11-17, 05:51
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lapkričio 15–16 d. Generolo Adolfo Ramanausko kovinio rengimo Nemenčinėje vyksta tarptautinių priimančiosios šalies pratybų „Baltijos šeimininkas 2013“ („Baltic Host 2013“) planavimo konferencija.

Šios pratybos 2013 metų lapkričio mėnesį vienu metu vyks visose trijose Baltijos šalyse – Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje. Pratybomis bus siekiama tobulinti Baltijos ir kitų NATO šalių karinių ir civilinių institucijų tarpusavio sąveiką ir parengtį Baltijos šalyse priimti nustatyto dydžio sąjungininkių pajėgas. Pratybomis taip pat siekiama nustatyti Baltijos šalių infrastruktūros ir institucijų vystymo kryptis stiprinant jų saugumo ir gynybos galimybes.

Tradicinės trijų Baltijos šalių priimančiosios šalies paramos pratybos „Baltijos šeimininkas 2013“ kitąmet bus sujungtos su Baltijos šalyse vykstančiomis NATO greitojo reagavimo pajėgų vertinimo pratybomis „Tvirtas džiazas 2013“ („Steadfast Jazz“), kuriose vyks pagal NATO 5-ojo straipsnio operacijų (kolektyvinės gynybos) scenarijų.

Pratybų planavimo konferencijoje už pratybų planavimą atsakingi atstovai iš Baltijos šalių ir NATO institucijų aptars iki šiol atliktus pasiruošimo darbus ir nustatys gaires tolesniam bendradarbiavimui tarp Baltijos šalių karinių ir civilinių institucijų ir kitų NATO struktūrinių vienetų.

Priimančiosios šalies parama – civilinė ir karinė pagalba, kurią esant taikai, ekstremalioms situacijoms, krizei ar konfliktui priimančioji šalis suteikia sąjungininkų pajėgoms ir organizacijoms, dislokuotoms ir veikiančioms priimančiosios šalies teritorijoje arba vykstančioms per ją tranzitu.

www.kam.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24