Seimo nario G. Songailos projektas dėl rinkimų rezultatų atmestas

2012-11-13, 14:00
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Seimas atmetė Seimo nario Gintaro Songailos parengto nutarimo "Dėl Lietuvos Respublikos Seimo rinkimų esminių rezultatų nustatymo daugiamandatėje rinkimų apygardoje ir jų pripažinimo negaliojančiais Biržų-Kupiškio vienmandatėje rinkimų apygardoje" projektą Nr. XIP-4995.

Šiuo projektu buvo siūloma pripažinti 2012m. spalio 14d. Seimo rinkimus Biržų-Kupiškio vienmandatėje rinkimų apygardoje negaliojančiais, panaikinti laimėtojui – Aleksandrui Zeltiniui išduoto Seimo nario pažymėjimo galiojimą ir skelbti šioje apygardoje naujus rinkimus.

Gintaras Songaila siūlė pripažinti rinkimų daugiamandatėje apygardoje rezultatus taip kaip juos nustatė Vyriausioji rinkimų komisija, išskyrus Darbo partijos sąrašą, kurį siūlė tikslinti išbraukiant kai kuriuos kandidatus (tarp jų ir tris, laimėjusius Seimo nario mandatus).

Pateiktu projektu taip pat buvo siūloma nutraukti Vyriausiosios rinkimų komisijos įgaliojimus ir įpareigoti Seimo valdybą organizuoti naujos Vyriausiosios rinkimų komisijos sudarymą ne vėliau, kaip per 7 dienas nuo šio nutarimo įsigaliojimo.

Projektui po pateikimo pritarė 16, prieš buvo 51, susilaikė 33 Seimo nariai. Už tai, kad projektas būtų atmestas balsavo 79, prieš tokį sprendimą buvo 6, susilaikė 10 Seimo narių.

www.lrs.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24