Krašto apsaugos viceministras Vytautas Umbrasas Vienoje pasirašys Lietuvos ir Austrijos susitarimą dėl keitimosi įslaptinta informacija

2012-11-13, 06:32
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lapkričio 12–13 d. krašto apsaugos viceministras Vytautas Umbrasas lankosi Vienoje, Austrijoje, kur atstovaudamas Lietuvos Respublikos Vyriausybei pasirašys Lietuvos ir Austrijos susitarimą dėl keitimosi įslaptinta informacija ir įslaptintos informacijos abipusės apsaugos.

Susitarimas numato Lietuvos ir Austrijos įsipareigojimus užtikrinant įslaptintos informacijos, kuria keičiamasi arba kuri sukuriama bendradarbiaujant, apsaugą, jame nustatomi įslaptintų sandorių sudarymo reikalavimai, vizitų procedūros, ginčų sprendimo tvarka ir kiti klausimai.

Vienoje viceministras V.Umbrasas susitiks su Austrijos Generalinio štabo viršininku generolu Edmundu Entacheriu (Edmund Entacher) ir Austrijos užsienio reikalų ministerijos atstovais, su kuriais aptars Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai 2013 metų antrąjį pusmetį prioritetus gynybos srityje, ES bendros saugumo ir gynybos politikos aktualijas, dalyvavimą tarptautinėse operacijose bei bendradarbiavimo su Rytų partneriais klausimus.

Susitikime taip pat planuojama aptarti bendradarbiavimą tarp Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos ir Austrijos Terezės karo akademijos, keičiantis kariūnais ir dėstytojais.

www.kam.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24