Lietuvoje vyks Baltijos šalių kariuomenių vadų susitikimas

2012-11-08, 06:07
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lapkričio 8–9 dienomis Kernavėje vyks Baltijos šalių kariuomenių vadų susitikimas, kuriame dalyvaus Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Arvydas Pocius, Latvijos kariuomenės vadas generolas majoras Raimondas Graube ir Estijos kariuomenės vadas brigados generolas Riho Terras.

Susitikime daugiausia dėmesio bus skiriama Baltijos šalių karinio bendradarbiavimo aktualijoms. Kariuomenių vadai planuoja aptarti Baltijos šalių indėlį NATO ir Europos Sąjungos operacijose. Vadai taip pat aptars Baltijos šalių kariniuose poligonuose ateityje vyksiančias bendras Lietuvos, Latvijos ir Estijos karių pratybas. Kariuomenių vadai aptars NATO oro policijos misijos Baltijos šalyse vykdymą, Baltijos gynybos koledžo vystymo ir karininkų rengimo klausimus. Jie taip pat kalbės apie šiuo metu vykdomus trišalius projektus: Baltijos karinės jūrų eskadros projektą BALTRON ir Baltijos valstybių oro erdvės stebėjimo ir kontrolės sistemos projektą BALTNET.

Baltijos šalių kariuomenių vadų susitikimai rengiami tradiciškai du kartus per metus.

Balandžio 19–20 d. Tukume, Latvijoje vykusiame susitikime Baltijos šalių kariuomenių vadai susitarė dėl bendrų karinių projektų ateities, bendradarbiavimo vizijos plėtojimo, taip pat pasiektas bendras sutarimas dėl itin svarbaus tarptautinio projekto – Baltijos karinės jūrų eskadros BALTRON tolesnio vystymo. BALTRON eskadrai priskiriami Lietuvos, Latvijos ir Estijos karinių jūrų pajėgų laivai dalyvauja tarptautinėse pratybose ir Baltijos jūros dugne esančių minų ir nesprogusios amunicijos paieškos ir kenksmingumo šalinimo operacijose. Kartu šis junginys yra ir kaip pasiruošimo dalyvauti NATO junginiuose pagrindas.

www.kam.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24