Prezidentė įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos ambasadorei Jungtinėje Karalystėje

2012-10-24, 16:16
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos ambasadorei Jungtinėje Karalystėje Astai Skaisgirytei-Liauškienei.

Šalies vadovė pabrėžė, kad Lietuva su Jungtine Karalyste sėkmingai vysto tiek dvišalius santykius, tiek daugiašalį bendradarbiavimą tarptautinėse organizacijose.

Prezidentės teigimu, Lietuvai svarbūs aktyvūs ekonominiai ryšiai su Jungtine Karalyste. Pastaruoju metu padidėjęs eksportas į šią šalį prisideda prie Lietuvos ūkio augimo. Jungtinė Karalystė užima 5-tą vietą Lietuvos eksporto partnerių sąraše. Pasak šalies vadovės, būtina skatinti ir abipuses investicijas, taip išnaudojant plačias galimybes šioje srityje.

Valstybės vadovė pabrėžė, kad lietuvių bendruomenės vaidmuo dvišaliuose santykiuose turi nemažos reikšmės, ypač ūkio ir kultūros srityse.

A.Skaisgirytė - Liauškienė yra dirbusi žurnalistikos srityje, LR Aukščiausioje Taryboje - Atkuriamajame Seime, Vyriausybėje, įvairiuose užsienio reikalų ministerijos padaliniuose. Diplomatė yra ėjusi Lietuvos ambasadorės Prancūzijoje, Izraelyje ir Tunisui pareigas. Nuo 2009-ųjų A.Skaisgirytė - Liauškienė dirbo užsienio reikalų viceministre.

Prezidentės spaudos tarnyba

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24