Kuršių nerijoje Lietuvos sieną su Rusija žymi bendri trimetriniai ženklai

2012-10-24, 07:00
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kuršių nerija einanti Lietuvos ir Rusijos sienos atkarpa nužymėta bendrais 3 metrų aukščio ženklais. 1,8 km atkarpoje, ant sienos linijos, čia įrengti 9 tokie sienos ženklai. Jie pastatyti pagal tokį pat principą kaip ir kituose Lietuvos sienos ruožuose – esant prie bet kurio ženklo matomi kiti du į abi puses.

Šie 9 ženklai yra net 3 metrų aukščio, t. y. visu metru didesni nei kituose Lietuvos sienos ruožuose. Aukštis padidintas tam, kad sienos ženklai Kuršių nerijoje nebūtų užpustyti smėlio.

Visi jie yra bendri. Žvelgiant į ženklą iš Lietuvos teritorijos, ant jo matoma Rusijos vėliava ir šios šalies pavadinimas rusų kalba. Į tą patį ženklą žiūrint iš Rusijos pusės matoma Lietuvos vėliava ir užrašas „Lietuva“.

Kol kas naujieji 9 ženklai yra be numerių. Jie ant šių ženklų bus pritvirtinti baigus visos Lietuvos su Rusija sienos demarkaciją ir patvirtinus ją žyminčių ženklų numeraciją.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba primena, kad nuo sienos linijos į Lietuvos gilumą Kuršių nerijoje yra nužymėta valstybės sienos apsaugos zona. Į ją patekti galima tik turint pasieniečių leidimus.

Be šių bendrų ženklų, Kuršių nerijoje prie Nidos kontrolės punkto siena yra pažymėta ir kitaip.

Kelią Nida – Morskojė kertanti sienos linija abiejose jo pusėse pažymėta dviem centriniais poligonometriniais stulpeliais. Nuo jų į Rusijos pusę yra pastatyti šios šalies ženklai, į Lietuvos pusę – lietuviški ženklai.

www.pasienis.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24