URM viceministrė ir naujasis Šveicarijos ambasadorius Vilniuje aptarė politinės ir ekonominės partnerystės plėtrą

2012-09-12, 07:00
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos užsienio reikalų viceministrė Asta Skaisgirytė Liauškienė rugsėjo 10 dieną susitikime su naujuoju Šveicarijos ambasadoriumi Lietuvai Walteriu Haffneriu aptarė šalių politinės bei ekonominės partnerystės plėtrą ir dvišalį bendradarbiavimą tarptautiniuose forumuose.

A.Skaisgirytė Liauškienė padėkojo Šveicarijai už finansinę paramą, teikiamą pagal programą, kuria siekiama sumažinti ekonominius ir socialinius skirtumus Europos Sąjungoje. Lietuvos atstovė ragino plėsti dvišalius ekonominius ryšius ir ypač stiprinti bendradarbiavimą nišiniuose sektoriuose, teikiančiuose didžiausią abipusę ekonominę naudą. A.Skaisgirytė Liauškienė  pakvietė Šveicariją aktyviai dalyvauti rugsėjo 20 d. Ciuriche rengiamame Šveicarijos ir Lietuvos ekonomikos seminare.

Viceministrė taip pat teigė esanti susirūpinusi dėl Šveicarijos sprendimo apriboti laisvą asmenų judėjimą ir įvesti kvotas aštuonioms Vidurio Rytų Europos valstybėms, įskaitant ir Lietuvą. A.Skaisgirytės Liauškienės  nuomone, nepriimtina, kad naujosios ES narės išskiriamos tarp kitų Europos Sąjungos šalių.

Susitikime akcentuotas abiejų šalių vaidmuo daugiašaliuose forumuose. Lietuva jau kitų metų antrąjį pusmetį pirmininkaus ES Tarybai, Šveicarija 2014 metais – Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai (ESBO).

Praėjusiais metais minėtos Lietuvos ir Šveicarijos diplomatinių santykių užmezgimo 90-tosios ir 20-tosios diplomatinių santykių atkūrimo sukaktys.

www.urm.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24