Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis: „Seimas, priėmęs elektroninio balsavimo įstatymą, gali sudaryti galimybes balsuoti užsienio lietuviams ne tik savivaldybių rinkimuose“

2012-08-31, 05:09
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis, pritardamas Konservatorių politikos komiteto iniciatyvai sudaryti galimybes Lietuvos piliečiams, gyvenantiems ir dirbantiems užsienyje, balsuoti ir savivaldybių rinkimuose, primena, kad praėjo daugiau nei metai, kai Seimui yra pateiktas Elektroninio balsavimo įstatymas.

Pasak E. Masiulio, įteisinus elektroninį balsavimą, užsienyje gyvenantys ir dirbantys Lietuvos piliečiai, turėtų daugiau galimybių balsuoti visuose rinkimuose.

„Siūlyčiau konservatoriams ne tik aptarti vidaus susitikimuose galimybes, bet dar šio Seimo rudens sesijoje pritarti minėtam įstatymui ir sudaryti daugiau galimybių Lietuvos piliečiams įgyvendinti savo konstitucinę teisę – balsuoti“,– pabrėžė E. Masiulis.

Kaip teigia ministras, įteisinę elektroninį balsavimą ir taip sudarę palankesnes sąlygas balsuoti, leisime užsienyje gyvenantiems lietuviams galutinai nenutraukti saitų su tėvyne.

„Dėl politinio abejingumo problemai atimame galbūt paskutinį motyvą išlaikyti Lietuvos pilietybę, o paskui stebimės, kad mūsų liko mažiau nei trys milijonai“, – akcentavo E. Masiulis.

www.sumin.lt

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24