Į užsienio reikalų ministeriją buvo iškviestas Baltarusijos ambasadorius

2012-08-16, 06:49
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Į Užsienio reikalų ministeriją rugpjūčio 14 dieną buvo iškviestas Baltarusijos ambasadorius Lietuvoje Vladimiras Dražinas, kuriam buvo išsakyta Europos Sąjungos pozicija dėl Baltarusijos sprendimo atsisakyti pratęsti akreditaciją Švedijos ambasadoriui ir panaikinti kitų atstovybės darbuotojų diplomatinį statusą.

ES valstybės narės sutarė vieningai reaguoti į tokius Baltarusijos valdžios veiksmus. Susitikimo metu pabrėžta, kad sprendimas dėl Švedijos diplomatų išsiuntimo daro įtaką ne tik dvišaliams Švedijos ir Baltarusijos, bet ir visos ES bei Baltarusijos santykiams.

Kaimyninės valstybės ambasadorius buvo informuotas, kad peržiūrint tolesnę ES politiką Baltarusijos atžvilgiu bus atsižvelgta į šios šalies veiksmus Švedijos diplomatų atžvilgiu ir Baltarusijos vidaus politikos tendencijas – politinių kalinių likimą, artėjančių parlamento rinkimų eigą, pilietinės visuomenės padėtį. Atsižvelgdama į paskutinius Baltarusijos veiksmus, ES ketina svarstyti tolesnį politinių kontaktų su Baltarusija ribojimą.

Užsienio reikalų ministerijos atstovai pažymėjo, kad Lietuva, kaip ir visa ES, yra suinteresuota išlaikyti normalius diplomatinius santykius su Baltarusija ir stiprinti bendradarbiavimą ES Rytų partnerystės programos rėmuose, tačiau Baltarusijos ir ES santykių normalizacija priklauso nuo tolesnių Minsko veiksmų.

www.urm.lt

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24