V. Mazuronis: „Prezidentės pranešimas – gairės naujai Vyriausybei ir Seimui“

2012-06-08, 09:35
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

„Prezidentės metinis pranešimas pernelyg nenustebino. Kaip jau įprasta, valstybės vadovė ir šį kartą taikliai įvardijo šalies ekonomikos ir politikos problemas. Akcentas, kaip ir tikėtasi - svarbiausiems valstybės ateities projektams ir dabarties problemoms. Prezidentės pranešimą vertinčiau kaip gaires ir būsimai Vyriausybei, ir būsimam Seimui", - sakė partijos Tvarka ir teisingumas pirmininko pirmasis pavaduotojas, frakcijos Seime seniūnas Valentinas Mazuronis.

 Jis teigiamai įvertino šalies vadovės išsakytą nuostatą dėl svarbiausių valstybės projektų ir svarbiausių dalykų valstybėje bendrų sąlyčio taškų ieškoti visoms politinėms jėgoms.

 „Iš tiesų, šalies piliečiams ne taip jau svarbu, kokios spalvos katinas, svarbiausia - kad jis gaudytų peles. Šiandien valstybė stovi prie svarbių ekonomikos ir energetiko projektų ir esu tikras, kad juos pajėgsime įgyvendinti mažiausia kainą ir palankiausiomis sąlygomis kiekvienam jos piliečiui. Juk ir Prezidentė savo kalboje atkreipė dėmesį, kad jie turi būti vykdomi atsakingai, nepraskolinant mūsų valstybės. Tad ir diskusijas dėl naujos atominės reikėtų vertinti būtent šioje šviesoje, neieškant nebūtų dalykų ar kai kuriems politikams iš dešinės tais nebūtais dalykais apkaltinti kitus", - sakė V. Mazuronis.

 „Prezidentės kalboje nuskambėjusi kritika dėl socialinės politikos, švietimo reformų, teisingumo valstybėje įgyvendinimo Vyriausybės atžvilgiu buvo pernelyg švelni. Tikėjausi gerokai aštresnės, nes ir problemos šiose srityse yra labai aštrios. Matyt, artėjantys rinkimai turėjo įtakos ir šalies vadovės pranešimo tonui. Esminių vyriausybės veiklos spragų, prie kurių reikėtų pridėti ir kol kas prieš visuomenę laiminčias monopolijas, kritika, mano supratimu, turėjo būti stipresnė", - kalbėjo V. Mazuronis.

www.tvarka.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24