Rinkėjai skuba prie balsadėžių

2015-03-01, 11:57
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Rinkėjai skuba prie balsadėžių © L24 (fot. Marian Paliuškevič)

Sekmadienį vykstančiuose Savivaldos rinkimuose iki 10 val. savo balsą jau atidavė 5,31 proc. rinkėjų, rodo Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pateikti duomenys, gauti iš 1978 apylinkių.

Anot VRK, aktyviausiai balsuoja Šalčininkų, Ignalinos rajonų ir Pagėgių savivaldybių rinkėjai - atitinkamai 10,47, 9,34 ir 9,31 proc. Pasyviausi - Šiaulių miesto (3,94 proc.) ir Klaipėdos miesto (3,47 proc.) rinkėjai.

„Aktyvumas šiek tiek didėlesnis, negu buvo per praėjusius savivaldos rinkimus", - Eltai telefonu sakė VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

Prieš ketverius metus vykusiuose Savivaldos rinkimuose iki 10 val. savo balsą buvo atidavę 4,37 proc. rinkėjų.

Pasak VRK vadovo, pranešimų apie galimus rinkimų pažeidimus kol kas gauta labai mažai, pranešta, kad vienoje apylinkėje nenuimti plakatai.

„Apie papirkimus dar nieko negirdėjau, gal kažkas miega. Stebėtojų yra gausu, absoliučiai visos rinkimų apylinkės veikia", - sakė jis.

Tiesa, Z. Vaigauskas pripažino, kad didžiausia bėda VRK buvo su oficialiąja jos svetaine „www.vrk.lt", kuri, vienu metu prisijungus 500 vartotojų, buvo ""užlūžusi". Šiuo metu svetainė veikia įprastai, tačiau baiminamasi, kad tai nepasikartotų. VRK pirmininkas patikino, kad turimas ir atsarginis variantas, rinkimų rezultatus galima sekti per išmaniąsias programėles.

Dėl 1524 savivaldybių tarybų narių mandatų 60-tyje savivaldybių varžosi 15149 kandidatai.

Pirmąkart Lietuvos istorijoje miestų ir rajonų savivaldybių merai renkami tiesiogiai. Dėl šių postų kovoja 434 kandidatai.

Kai kuriose savivaldybėse renkant merus, jeigu niekas iš karto nebus išrinktas, prireiks pakartotino balsavimo, kuris numatytas kovo 15 dieną.

Kartu su Savivaldos rinkimais sekmadienį vyksta ir nauji rinkimai į Seimą vienmandatėje Žirmūnų rinkimų apygardoje Nr. 4. Dėl vieno Seimo nario mandato varžosi 12 kandidatų. Naująjį parlamentarą renka tik Žirmūnų rinkimų apygardoje registruoti rinkėjai.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24