Darbo partija suvažiavime tvirtins programą ir kandidatus į naująjį Seimą

2012-05-24, 10:03
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Penktadienį vyksiančiame Darbo partijos suvažiavime bus patvirtinta partijos rinkimų programa ir partijos keliami kandidatai į naująjį Seimą. Į šį partijos suvažiavimą specialiai atvyksta Europos liberalų demokratų ir reformų partijos prezidentas Graham‘as Watson‘as.

Partijos pirmininko Viktoro Uspaskich teigimu, suvažiavime taip pat bus pritarta esminėms rinkiminėms nuostatoms bei artimiausiems partijos darbams naujajame Seime. Darbiečiai savo programos gairėse jau pavasarį aktyviai pasisakė už minimalios algos didinimą, šilumos kainų mažinimą, naujų darbo vietų kūrimo skatinimą.

„Kartu su ekspertais esame parengę partijos programą, kuri taps pagrindu darbui naujajame Seime. Renkamės tam, kad patvirtintume būsimą ateities politikų kartą, kuri iškart po suvažiavimo taps atsakinga už šios programos pristatymą visuomenei rinkimų metu ir jos įgyvendinimą po rinkimų“, — sako Darbo partijos pirmininkas.

Darbo partijos suvažiavimo metu bus kalbama ir apie esamą šalies situaciją bei jos raidos ilgalaikes perspektyvas.

„Turime realiai įvertinti šiandieninę ekonominę padėtį valstybėje ir paskutinių kelių mėnesių įvykius šalyje bei vieningai sutarti dėl jų vertinimo, galimų priemonių tam tikrose situacijose. Dabartinė šalies situacija tiek ekonominiame, tiek teisiniame, tiek politiniame lygmenyje kelia tam tikras grėsmes valstybingumui, šalies demokratijai bei jos vertybėms, dėl kurių buvo kovota tiek laiko“, — teigia V. Uspaskich.

V. Uspaskich teigimu, itin svarbu spręsti klausimus, susijusius su masine emigracija, milžinišku kreditu ir biudžeto deficitu.

„Jau artimiausiu metu pajusime darbuotojų ir specialistų trūkumą, o po penkerių ar dešimties metų sprogs dar viena tiksinti bomba, kuomet dabartinių valdančiųjų dėka tragiškai kris mokesčių mokėtojų skaičius. Jų paprasčiausiai smarkiai sumažės, nes šiandien jau apie 50 proc. jaunimo išvažiuoja, bus išbalansuota šalies demografinė padėtis“, — sako politikas.

Anot jo, Lietuvai yra iškilusi reali grėsmė turėti ne tik milžinišką skylę biudžete, bet ir didžiulę demografinę skylę, taip pat — prarasti galimybes tas skyles užlopyti dėl sumažėjusio gimstamumo ir padidėjusių emigracijos srautų.

„Politikai ir bet kurios kitos šalies institucijos negali tyčiotis iš žmonių taip, kaip iki šiol. Tikiu, kad kai tai bus suvokta ir valstybės institucijos pradės dirbti žmonėms, o ne sau, situacija turės pagrindo keistis. Būtent to ir sieksime po rinkimų. Stengsimės sukurti valstybę, kurioje žmonėms patiks gyventi, o ne bėgti iš jos. Reikia pagaliau visiems politikams ar tarnautojams įteigti, kad kiekvienas Lietuvos žmogus yra jos klientas, o klientas visada teisus, tiek mokesčių sistemoje, tiek valstybės politikoje“, — sako partijos pirmininkas.

Darbo partijos suvažiavime kalbą sakys iš užsienio atvykęs Europos liberalų demokratų ir reformų partijos prezidentas Graham‘as Watson‘as, po kurios bus tvirtinami partijos keliami kandidatai, jos rinkimų programa, tikslinamas partijos prezidiumas ir taryba. Darbiečių suvažiavimas vyks Kaune, gegužės 25 d., 19 val. Aleksandro Stulginskio universiteto iškilmių salėje.

www.darbopartija.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24