Lietuvos pažangai reikia visų pasaulio lietuvių pastangų

2012-05-20, 10:13
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

NATO vadovų susitikime Čikagoje dalyvaujanti Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su JAV lietuvių organizacijų atstovais ir aptarė ekonominę ir politinę padėtį šalyje, strateginius Lietuvos tikslus stiprinant karinį ir energetinį saugumą, lietuviškosios tapatybės išsaugojimo ir užsienio lietuvių įsitraukimo į valstybės gyvenimą klausimus.

„Lietuva atsigauna - auga ekonomika, juda energetikos projektai, turime realias NATO saugumo garantijas - Baltijos šalių gynybos planus, oro policijos misiją. Būtina toliau skatinti pažangą ir stiprinti konkurencingumą, todėl Lietuvai yra reikalingas kiekvienas lietuvis galintis prisidėti savo žiniomis, idėjomis ir patirtimi", - sakė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Šalies vadovė pakvietė užsienyje gyvenančius lietuvių mokslininkus dalintis žiniomis ir savo pasiekimus įdiegti Lietuvoje.

Prezidentės teigimu, globalėjančiame pasaulyje vis didesniu iššūkiu tampa lietuviškosios tapatybės išsaugojimas, o Jungtinėse Valstijose įsikūrusi lietuvių bendruomenė yra vienas geriausių pavyzdžių, kaip nuoširdžiai puoselėti lietuvybę, išsaugoti stiprų ryšį su tėvyne ir savo darbais padėti Lietuvai.

„Savo širdyse Jūs visi turite savo antrąją Tėvynę, pačią svarbiausią Tėvynę - Lietuvą. Ačiū, kad išsaugojot lietuvybę savyje, kad kalbate, dainuojate, šokate lietuviškai, kad savo vaikus auklėjate lietuviais", - kalbėjo Prezidentė.

Šalies vadovė paragino JAV lietuvių bendruomenę aktyviai dalyvauti ir rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose, aptarė išeivijai aktualius klausimus.

Geriausių sprendimų Lietuvai ekonomikos, mokslo ir kultūros srityse, pasak Prezidentės, ieškos ir Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimo dalyviai. Liepos mėnesį Lietuvą atvyks trys tūkstančiai lietuvių iš trisdešimties pasaulio šalių. Tai - ne tik galimybė jaunąjai išeivių kartai stiprinti ryšius su tėvyne, bet ir aktyviai įsitraukti į jos gyvenimą, pasidalinti savo žiniomis, energija ir patirtimi. Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimą globoja Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Prezidentės spaudos tarnyba

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24