Dešimtajame "tvarkiečių" Kongrese - naujos valstybės Konstitucijos idėja

2012-04-21, 15:39
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Šiandien Kaune, fanfarų garsais ir fejerverkais palydėtas, nušurmuliavo jubiliejinis, dešimtasis partijos Tvarka ir teisingumas Kongresas. Jo delegatai priėmė partijos 2012 metų Seimo rinkimų programą, pakoregavo partijos įstatus bei priėmė rezoliuciją, kurioje Lietuvos Respublikos Seimą paragino kitus metus paskelbti legendinių tautos lakūnų S. Dariaus ir S. Girėno metais.

Istorinėje vietoje, kuri mena ir pirmąjį Lietuvos Respublikos Steigiamąjį Seimą, partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas, Prezidentas Rolandas Paksas savo pranešime pabrėžė naujos valstybės - Trečiosios Respublikos - idėją ir naujos Konstitucijos svarbą Lietuvai.

„Vargu ar šiandien dar reikia ginčytis dėl akivaizdaus dalyko: atstovaujamoji demokratija vis mažiau sugeba įgyvendinti piliečių valią, o jų rinkti atstovai įgyvendina atskirų individų norus bei įgeidžius. Tokių pavyzdžių - į valias. Tiesioginės demokratijos instituto valstybėje sukūrimas, jo stiprinimas, kaip ir daugelis mano aukščiau paminėtų dalykų, neįmanomas be naujos Lietuvos Respublikos Konstitucijos", - kalbėdamas Kongrese, sakė „tvarkiečių" lyderis R. Paksas.

Daugiau kaip 16 tūkstančių narių šiandien vienijančios partijos pirmininko nuomone, naujosios Konstitucijos kūrimas ir įgyvendinimas gali tapti būtent tuo nacionaliniu projektu, kuris valstybę pagaliau atgręžtų į žmogų.

Savo pranešime R. Paksas dar kartą pabrėžė tiesioginės demokratijos instituto atsiradimo šalyje svarbą, nes atstovaujamoji demokratija vis mažiau sugeba įgyvendinti piliečių valią, o jų rinkti atstovai įgyvendina atskirų individų norus bei įgeidžius.

Jubiliejiniame Kongrese padėkos raštais ir medaliais buvo pagerbti ir apdovanoti partijos steigėjai, aktyviausi jos nariai, labiausiai prisidėję prie partijos idėjų ir jos siekių propagavimo, jų perteikimo visuomenei.

www.tvarka.lt

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24