Seimo Pirmininkė pasirašė deklaraciją dėl Lietuvos, Airijos ir Graikijos parlamentų bendradarbiavimo rengiantis pirmininkauti ES ir pirmininkavimo metu

2012-04-21, 15:11
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Europos Sąjungos parlamentų pirmininkų konferencijoje dalyvaujantys Seimo Pirmininkė Irena Degutienė, Airijos Parlamento Aukštųjų Rūmų Pirmininkas senatorius Denisas O’Donovanas (Denis O’Donovan), Žemųjų Rūmų Pirmininkas Seanas Barrettas (Seán Barrett T.D.) ir Graikijos Parlamento kancleris Athanassiosas Papaioannou‘s (Athanassios Papaioannou) pasirašė deklaraciją dėl trijų valstybių parlamentų bendradarbiavimo ruošiantis pirmininkauti Europos Sąjungai ir pirmininkavimo metu nuo 2013 m. sausio 1 d. iki 2014 m. liepos 31 d.

Bendru pareiškimu įsipareigojama užtikrinti visų trijų šalių parlamentų efektyvų bendravimą ir koordinavimą, bendradarbiaujant su Europos Parlamentu. Taip pat numatoma siekti bendro sutarimo įgyvendinant išsikeltus tikslus ir jiems pasiekti būtinus uždavinius, stiprinti tarpparlamentinį bendradarbiavimą ir sudaryti nuolatines bei laikinas darbo grupes, kurios politiniame arba oficialiame lygmenyje svarstytų iškylančius klausimus.

Seimo Pirmininkė grįš į Vilnių šiandien po pietų.

Seimo Pirmininkės sekretoriatas

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24