Premjeras: LiCS galėtų pasiūlyti nepartinį kandidatą

2012-04-03, 08:31
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Raimundas Palaitis iš vidaus reikalų ministro posto atsistatydino beveik prieš dvi savaites.

Bet į jo vietą oficialiai dar neįvardijamas nė vienas kandidatas. Liberalcentristai savo kandidatus Premjerui pateikė prieš savaitę, tačiau šis delsia būsimo ministro kandidatūrą teikti Prezidentei. Po pietų įvyko neskelbtas koalicijos susitikimas. Po jo Andrius Kubilius užsiminė, kad naujuoju ministru gali būti siūlomas nepartinis kandidatas, praneša LTV „Šiandien“.

Oficialiai naujojo vidaus reikalų ministro kandidatūros nėra įvardiję nei liberalcentrsitai, nei Premjeras. Konservatoriai neslepia, kad šis postas galėtų priklausyti jų partijai ir jau buvo nuskambėjusi galima ministro pavardė – tai Teisės ir teisėtvarkos komiteto vadovas Stasys Šedbaras.

Pagal koalicijos sutartį ministro kėdė priklauso liberalcentristams, jie ir pateikė Premjerui savo kandidatus.

Tačiau Andrius Kubilius jau savaitę neapsisprendžia kandidatą teikti Prezidentei ir neatskleidžia, ar tai bus liberalcentrsitų deleguotas žmogus.

Prezidentūros atstovai patvirtino, kad Prezidentei Premjeras dar nepateikė ministro kandidatūros.

„Iš tiesų, pagal dabar galiojančią sutartį liberalcentristai turi preferenciją siūlyti kandidatą. Bet jie gali pasiūlyti kandidatą, kaip aš esu kažkada daręs, ir nepriklausančių partijai atstovų. Noriu priminti, kad nuo Tėvynės sąjungos Vyriausybėje yra bent trys nepartiniai. Bet kuriuo atveju mes rasim bendrą sutarimą“, – sakė A. Kubilius.

„Sutartis galioja, pagal ją mes turim teisę deleguoti savo kandidatą į ministrus, tą mes esam padarę ir laukiam Premjero apsisprendimo. Mano nuomone, tai turėtų būti padaryta greičiau, bet tai Premjero valioje“, – teigė Liberalų ir centro sąjungos pirmininkas Algis Čaplikas.

Koalicijos partneriai – Liberalų sąjūdis – mano, kad ministro postas, kol galioja sutartis, turi priklausyti liberalcentristams, tačiau pripažįsta, kad bendro koalicijos apsisprendimo nėra.

Liberalų sąjūdžio vadovo Eligijaus Masiulio teigimu, naujasis ministras turėtų būti paskirtas kuo greičiau.

„Bent jau Liberalų sąjūdis suinteresuotas, kad kaip įmanoma greičiau tas kandidatas paaiškėtų, būtų suderinta [jo kandidatūra] su Premjeru ir su Prezidente. Tikrai yra krūva neišspręstų klausimų, kuriuos reikia skubiai spręsti vidaus reikalų sistemoje“, – sakė E. Masiulis.

Šiuo metu laikinai Vidaus reikalų ministerijai vadovauja sveikatos apsaugos ministras liberalcentrsitas Raimondas Šukys. Jis neoficialiai minimas ir kaip vienas iš kandidatų nuolat eiti šias pareigas.

„Per anksti ką nors komentuoti dar, palaukime Premjero ir Prezidentės sprendimo“, – nuo komentarų susilaikė R. Šukys.

R. Palaitis iš vidaus reikalų ministro posto pasitraukė įsibėgėjus FNTT skandalui.

Konservatorių rūstybę jis užsitraukė negrąžinęs Vitalijaus Gailiaus ir Vytauto Giržado į tarnybą bei paskyręs naują FNTT vadovą.

Reda Gilytė
LTV naujienų tarnyba

www.lvcom.eu

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24