A. Kubilius: Prezidentė nereiškė nepasitikėjimo Vyriausybe ar Premjeru

2012-03-13, 15:25
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius tvirtina, kad iš Prezidentės pirmadienį neišgirdo jokių žodžių, kurie skelbtų nepasitikėjimą Vyriausybe ar Premjeru. „Jei Prezidentė būtų norėjusi tai padaryti, ji turi konstitucinę teisę tiesiai pasiūlyti Seimui atleisti iš pareigų Ministrą Pirmininką“, – sako A. Kubilius. Jis taip pat neatmeta, jog gali būti sudaryta mažumos Vyriausybė.

Anot Premjero, šalies vadovė pirmadienį pasakė tik tai, kad jo pasiūlytos ministro Raimundo Palaičio klaidos atitaisymo būdas – jo atleidimas – jai yra netinkamas.

A. Kubiliaus teigimu, apie pirmalaikius rinkimus prabilusi Seimo Pirmininkė Irena Degutienė atkreipė dėmesį į pavojų, kad po Prezidentės sprendimo neatleisti ministro R. Palaičio Seime gali kilti labai daug chaoso, interpeliacijų ir Seimas gali nebesugebėti konstruktyviai dirbti.

„Tai įvertindama ji ir pasiūlė Seimui apsispręsti, ar Seimas norėtų dirbti konstruktyviai ir tada galbūt atskiros frakcijos, atskiros partijos, nuo kurių personalijų problemų sprendimo priklauso ir tolimesnis Seimo efektyvus darbas, surastų tam būdų, ar Seimas, nematydamas galimybių konstruktyviai spręsti problemas, tiesiog tokiu atveju eitų į pagreitintus rinkimus.

Šioje vietoje pirmas dalykas, ką tikrai reikia padaryti, tai reikia pasiūlyti toms frakcijoms arba tiems asmenims patiems spręsti problemas, kurios iki šiol neišsisprendė ir kurios tas įtampas sukelia“, – sako Ministras Pirmininkas.

Premjeras taip pat teigia, kad jei liberalcentristai nekeis požiūrio į bendrą darbą valdančiojoje koalicijoje, gali būti sudaryta mažumos Vyriausybė.
„Jeigu liberalcentristai nekeis savo požiūrio į bendrą darbą bei tam tikrų bendrų principų įgyvendinimą ir bent minimaliai neprisidės prie teisingumo principų atstatymo, tuomet turėsime galvoti apie kitus variantus, apie mažumos Vyriausybę taip pat“, – antradienį Lietuvos radijui kalbėjo A. Kubilius.

Be to, pasak Premjero, R. Palaitis vis dar gali nuspręsti „netrukdyti koalicijos darbui“ ir pats priimti sprendimą trauktis.

Lietuvos radijas ir www.lrt.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24