Akivaizdus skaidrumo ir šališkumo principų trūkumas paskelbtame konkurse Avižienių seniūno pareigoms užimti

2023-12-21, 19:52
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Akivaizdus skaidrumo ir šališkumo principų trūkumas paskelbtame konkurse Avižienių seniūno pareigoms užimti fot. vrsa.lt

Gruodžio 20 dieną Savivaldybėje vyko Teisėtvarkos ir savivaldos plėtros komitetas. Komiteto darbotvarkėje atsirado vienas iš svarstytų klausimų – dideles abejones keliantis dėl skaidrumo ir šališkumo konkursas Vilniaus rajono savivaldybės administracijos organizuojamas Avižienių seniūnijos seniūno pareigoms užimti.

Komiteto nariai kartu su pirmininke Teresa Demeško akivaizdžiai pastebėjo skelbiamo konkurso skaidrumo, nešališkumo ir kitų kriterijų didelį trūkumą.  Tarybos nariai taip pat atkreipė dėmesį į neįprastą ir netgi keistą konkurso reikalavimą turėti aukštąjį universitetinį miškininkystės ar žemės ūkio išsilavinimą, nors šios kvalifikacijos neturi jokios sąsajos su konkurso pareigybės aprašymo funkcijomis, o Avižienio seniūnija nepriskiriama prie miškingųjų.

Kitas kontroversiškas konkurso reikalavimas, apie kurį kalbėjo komiteto narė Renata Sobieska, kad nėra reikalaujama turėti savivaldybės darbo patirties.

Lietuvos Respublikos Valstybės tarnybos įstatymo 3 straipsnyje išdėstytais valstybės tarnautojų veiklos principais ir Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimu patvirtintu Priėmimo į valstybės tarnautojo pareigas organizavimo tvarkos aprašu, aiškiai numatyta, kad priimami sprendimai, organizuojant konkursą, atranką, statuto atkūrimą ar vidinį konkursą, turi būti skaidrūs, nešališki, pagrįsti ir aiškūs. Paskelbtame konkurse visos šios taisyklės yra pažeistos. Visi šie požymiai rodo, kad šis "konkursas" yra surašytas ir paskelbtas konkrečiam asmeniui. Teisėtvarkos ir savivaldos plėtros komitetas nuodugniai išanalizavęs šį klausimą, balsų dauguma priėmė Protokolinį sprendimą, kuriuo reikalaujama stabdyti abejotiną konkursą Avižienių seniūnui pareigoms užimti. Protokoliniame nutarime taip pat reikalaujama užtikrinti, kad būtų laikomasi Valstybės tarnybos įstatymo ir Vyriausybės nutarimų, reikalaujama, kad būtų užtikrintas skaidrus konkursas pagal įstatymą ir bendrus nešališkumo bei skaidrumo principus.

Komitetas taip pat įpareigojo Administracijos direktorių informuoti Tarybos narius artimiausiame Tarybos posėdyje apie komiteto Protokolinio nutarimo įvykdymą.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24