Konservatoriams ir socialdemokratams nepavyko prastumti politinės korupcijos apraiškų turinčio sprendimo

2023-09-25, 18:50
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Konservatoriams ir socialdemokratams nepavyko prastumti politinės korupcijos apraiškų turinčio sprendimo fot. vrsa.lt

Pirmadienį, rugsėjo 25 dieną, įvyko Vilniaus rajono savivaldybės tarybos posėdis. Posėdyje Tarybos nariai svarstė 46 klausimus ir priėmė daug Vilniaus rajono gyventojams svarbių sprendimų. Šiandien Tarybos nariai svarstė ir klausimą, susijusį su taip vadinamu privačių  darželių finansavimu.

Vilniaus rajono savivaldybės meras Robert Duchnevič, veikiausiai spaudžiamas konservatorių, į Tarybos darbotvarkę įtraukė sprendimo projektą, kuriame numatoma, kad savivaldybė iš savo biudžeto mokėtų privatiems Vilniaus miesto ir Vilniaus rajono darželiams: po 120 eurų už kiekvieną privatų darželį lankantį vaiką iš Vilniaus rajono. Panašus sprendimas yra priimtas Vilniaus miesto savivaldybėje. Dar 2015 metais sostinėje buvo prastumtas taip vadinamas privačių darželių rėmimo sprendimas, dėl kurio jau išleisti apie 52 milijonai eurų. Užuot skyrus šias lėšas naujų savivaldybės darželių statyboms. Už šią sumą būtų galima pastatyti net 17 naujų darželių, nes vieno darželio statybos kaštai siekia apie 3 mln. eurų.

Sprendimo projektas numatantis privačių biznių finansavimą dauguma Vilniaus rajono savivaldybės tarybos narių sukritikavo, įžvelgdami jame galimų politinės korupcijos apraiškų. Visuomenei žinoma, kad vieno iš didžiausių privačių darželių tinklo steigėja yra Austėja Landsbergienė, konservatorių lyderio Gabrieliaus Landsbergio žmona.

Pagal projektą Vilniaus rajono savivaldybė darželių rėmimui išleistų iki dviejų milijonų eurų. Per visą kadenciją ši suma galėtų išaugti net iki aštuonių milijonų eurų. Socialdemokratų siūlymai įvardijami kaip korupciniai, neracionalūs ir nesąžiningi mažiau pasiturinčių Vilniaus rajono gyventojų atžvilgiu.

Vilniaus rajono savivaldybės tarybos dauguma nusprendė neremti privačių biznių Vilniaus mieste (Duchnevičiaus projektas numatė taip pat sostinės privačių darželių rėmimą), o Vilniaus rajone tėvams, leidžiantiems vaikus į privačius Vilniaus rajono darželius, skirti 300 eurų metinę kompensaciją.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24