Daugiau nei 50 milijonų eurų atidavimas privatiems darželiams yra politinės korupcijos apraiška

2023-09-22, 15:43
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Daugiau nei 50 milijonų eurų atidavimas privatiems darželiams yra politinės korupcijos apraiška © L24.lt

Užuot rėmusi privatų verslą ir kas mėnesį skyrusi daugiau kaip 100 eurų už vieną vaiką privatiems darželiams, Vilniaus miesto savivaldybė galėtų skirti šias lėšas naujų darželių statybai, mano Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys iš Lietuvos lenkų rinkimų akcijos–Krikščioniškų šeimų sąjungos Viktor Jusel, kuris trečiadienį vykusiame Tarybos posėdyje paskelbė pareiškimą šiuo klausimu.

„Atėjus rudeniui ir prasidėjus naujiems mokslo metams, atsiranda puiki proga dar kartą aptarti Vilniaus miesto švietimą kamuojančias problemas. Viena jų – vietų darželiuose trūkumas ir naujų ugdymo įstaigų poreikis“, – Tarybos posėdyje sakė Viktor Jusel.

Tarybos narys priminė, kad dar 2015 metais Vilniaus miesto savivaldybės taryba nusprendė privatiems darželiams už vieną juos lankantį vaiką kiekvieną mėnesį skirti po 100 eurų.

„Per šį laiką (t.y. per 8 metus) vaikų, lankančių privačius darželius, skaičius padidėjo nuo 5 iki 7 tūkstančių, o savivaldybė privačių darželių rėmimui skyrė daugiau nei 50 milijonų eurų. Akivaizdu, kad tai neišsprendė problemos – vietų darželiuose trūksta. Tėvai ir toliau negali savo vaikams gauti vietų savivaldybės darželiuose, yra priversti vaikus leisti į privačias įstaigas, o savivaldybė, užuot skyrusi 50 milijonų eurų naujų darželių statyboms, skiria juos privataus verslo rėmimui“, – pažymėjo LLRA-KŠS Tarybos narys.

Vieno darželio statybos kaštai siekia apie 3 mln. eurų. Už minėtus 50 milijonų eurų Vilniaus savivaldybė galėjo pastatyti net 17 naujų darželių. Kaip pažymėjo Tarybos narys: „Man tai yra labai panašu į politinės korupcijos apraiškas. Juolab turint omenyje, kad nėra jokia paslaptis, kurios partijos pirmininko šeima valdo privatų švietimo verslą“. (Turima omenyje Austėja Landsbergienė, didžiausio švietimo įstaigų tinklo steigėja, konservatorių lyderio Gabrieliaus Landsbergio žmona).

„Siūlau merui apsvarstyti galimybę tas lėšas skirti naujų darželių statybai, o ne privataus verslo rėmimui, ir šiuos sprendimus svarstyti jau artimiausiuose posėdžiuose“, – sakė Viktor Jusel Vilniaus miesto savivaldybės tarybos posėdyje, vykusiame rugsėjo 20 dieną.

Komentarai  

 
#1 Algis 2023-09-24 18:59
Geras straipsnis, NE mokeščių mokėtojų pinigais vienos šeimos ir jų druagų verslą remti, bet reikia stengtis dėl visų žmonių. Pagarba LLRA-KŠS atstovams, kurie nebijo šitą reikalą viešinti!
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24