Prezidentė: meilė Lietuvai iškovojo laisvę

2012-01-13, 13:38
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Laisvės gynėjų dienos proga Sausio 13-osios atminimo medaliais Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė apdovanojo šalies piliečius, 1991 metų sausio-rugsėjo mėnesiais aktyviai gynusius Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę, saugojusius visuomenės rimtį ir žmonių sveikatą.

Pasak šalies vadovės, Sausio 13-oji - ne tik kovų dalyvių prisiminimų diena, bet ir visos šalies dėkingumo diena žmonėms, pakeitusiems istoriją savo drąsia meile laisvai Lietuvai.

„Privalome užtikrinti, kad praeitimi taptų abejonės, o ne pati tiesa apie sausio įvykius. Senatis turi įsigalioti tik cinizmui, o ne teisingumo atkūrimui", - pabrėžė Prezidentė.

Įteikdama garbingus valstybės apdovanojimus, šalies vadovė padėkojo laisvės gynėjams už pasirinktą laisvę ir teisybę bei parodytą drąsą ir pilietiškumą lemtingomis Lietuvai dienomis.

Šiandien Prezidentė taip pat dalyvavo iškilmingame Seimo posėdyje ir valstybės vėliavos pakėlimo ceremonijoje Nepriklausomybės aikštėje Laisvės gynėjų dienai paminėti. Antakalnio kapinėse valstybės vadovė pagerbė Sausio 13-osios aukas.

Prezidentės spaudos tarnyba
www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24