Lenkijos Respublikos užsienio reikalų ministro vizitas Šalčininkų rajone

2021-07-08, 16:16
Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Lenkijos Respublikos užsienio reikalų ministro vizitas Šalčininkų rajone salcininkai.lt nuotr.

Vakar Šalčininkų rajone lankėsi Lenkijos Respublikos užsienio reikalų ministras Zbigniew Rau. Dviejų dienų vizito Lietuvoje metu jis susitiko su Lietuvoje gyvenančių lenkų bendruomenėmis Eišiškėse, Šalčininkuose ir Jašiūnuose. Svečią lydėjo Šalčininkų rajono meras Zdzislav Palevič. Susitikimuose taip pat dalyvavo vicemerė Ana Jesvilienė, Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos direktorius Josif Rybak, jo pavaduotojas Gžegož Jurgo, LR Seimo narė Beata Petkevič, rajono seniūnai, nevyriausybinių organizacijų atstovai. Ministrą taip pat lydėjo Lenkijos Respublikos nepaprastoji ir įgaliotoji ambasadorė Lietuvos Respublikoje Urszula Doroszewska.

Vizitas Eišiškėse prasidėjo prie paminklo Sausio sukilimo dalyviams. Lydimas mero Zdzislavo Palevičiaus Zbigniew Rau susitiko su gyventojais vietos Lenkų namuose. Čia svečias išgirdo vaikų atliekamas patriotines dainas ir pabrėžė, kad Eišiškėse mūsų protėviai buvo savimi ir kovojo už savo krašto gerovę, laivę ir ateitį. Šalčininkų J. Sniadeckio gimnazijoje jį pasitiko mokiniai ir mokytojai, įteikė jam patriotinę dovanėlę.

- Prieš kelis amžius čia gyvenimą kūrė žymūs žmonės, kurie prisidėjo prie šio krašto plėtros. Balinskiai ir Sniadeckiai – enciklopedinė šeima. Jų indėlis į istoriją ir kultūrą yra didžiulis. Likimo smūgis jų nepalenkė. Po 200 metų šis dvaras atgimė. Tai mūsų pasididžiavimas. Todėl pasveikinti Jus čia man didelė garbė, didžiuojantis mūsų praeitimi ir mūsų darbais. Tačiau svarbiausia, ką turime, tai mūsų žmonės. Manau, kad lenkas Lietuvoje –šio krašto turtas. Esame ištikimi Lietuvos kultūrai, bet kartu nebijome puoselėti savo tautos kultūrą, - kalbėjo meras Zdzislav Palevič kreipdamasis į Lenkijos Respublikos užsienio reikalų ministrą Zbigniewą Rau.

Apsilankęs Jašiūnų dvare Lenkijos Respublikos užsienio reikalų ministras Zbigniew Rau dėkojo Šalčininkų rajono merui Zdzislavui Palevičiui už nuoseklius darbus gyventojų labui, kartu rūpinantis istoriniu ir kultūriniu palikimu, svarbiu abiejų valstybių - Lietuvos ir Lenkijos – žmonėms.

- Čia jaučiu didžiulį Jūsų pasididžiavimą ir atsakomybę už nuveiktus darbus. Svarbiausia, kad iš kartos į kartą žinote esantys lenkai. Esate atsakinti ir už Lietuvą, ir už Lenkiją, ir už šių dviejų šalių geranoriškus santykius. Ten, kur daužosi lenko širdis, mums yra svarbu, - pasakė ministras Zbigniew Rau Jašiūnų dvare.

Lankydamasis Šalčininkų rajone Zbigniew Rau turėjo progą geriau pažinti mūsų istoriją ir kultūrą.

salcininkai.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24