R. Tamašunienė: persekiojamiems užsienio piliečiams Lietuva visada suteiks prieglobstį

2020-08-11, 17:57
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Rita Tamašunienė Rita Tamašunienė © l24 (M. Paszkowska)

Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė sako, kad yra parengtas priemonių planas, jeigu padaugėtų Baltarusijos piliečių, prašančių prieglobsčio Lietuvoje. Asmenims, kurie prašys prieglobsčio ir atitiks pabėgėlio statusą,toks prieglobstis mūsų šalyje bus suteiktas, – susitikime su Migracijos departamento ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos bei Policijos departamento atstovais patikino ministrė.

„Ne pirmą kartą Baltarusijos opozicijos atstovai ieško prieglobsčio Lietuvoje. Ir jei taip nutiktų šį kartą, tiek dėl politinių aplinkybių, tiek dėl galimų kitų grėsmių, esame pasirengę jiems padėti, kol atsiras galimybė saugiai sugrįžti namo“, - sakė ministrė.

Lietuva yra pasiūliusi prieglobstį Ukrainos piliečiams po įvykių Ukrainoje 2014 metais.

Pagal Lietuvoje nustatytą tvarką prieglobstis gali būti dviejų formų – pabėgėlio statusas ir papildoma apsauga. Pabėgėlio statusas suteikiamas prieglobsčio prašytojui, kurio valstybėje gresia persekiojimas dėl jo rasės, tautybės, religijos, priklausymo tam tikrai socialinei grupei arba politinių įsitikinimų. Papildoma apsauga suteikiama prieglobsčio prašytojui, kuriam negresia persekiojimas dėl nurodytų priežasčių, tačiau gresia kankinimai, mirties bausmė arba pavojus laisvei, sveikatai ar gyvybei dėl vykstančio karo. Gauti prieglobstį gali tik tas, kurio atžvilgiu konstatuojamos prieš tai minėtos grėsmės.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24