S. Cichanouskaja: priėmiau sunkų sprendimą išvykti

2020-08-11, 17:08
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
S. Cichanouskaja: priėmiau sunkų sprendimą išvykti Автор: Serge Serebro, Vitebsk Popular News, wikimedia.org

Opozicijos kandidatė Baltarusijos prezidento rinkimuose Sviatlana Cichanouskaja išplatino vaizdo įrašą, kuriame teigia priėmusi sunkų sprendimą išvykti iš Baltarusijos į Lietuvą.

„Priėmiau labai sunkų sprendimą“, – trumpame vaizdo įraše, kurį išplatino Baltarusijos naujienų portalas tut.by, sunerimusi sakė S. Cichanouskaja.

Jio nurodė, kad išvyko iš Baltarusijos, kad būtų su savo vaikais, kurie jau anksčiau buvo išvežti iš Baltarusijos dėl saugumo.

„Vaikai yra svarbiausia, ką turime gyvenime“, – sakė 37-erių dviejų vaikų motina.

„Žinote, maniau, kad ši kampanija tikrai užgrūdino mane ir suteikė man jėgų ištverti viską. Tačiau tikriausiai likau ta silpna moteris, kokia buvau pradžioje“, – sakė ji.

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka anksčiau žemino politikes moteris, teigdamas, neva prezidentė moteris „būtų sugniuždyta“.

„Žinau, kad daug kas mane supras, daug kas mane teis, o daug kas – nekęs. Žinote, neduok Dieve, atsidurti tokio pasirinkimo, prieš kurį aš atsidūriau, akivaizdoje. Todėl žmonės, prašau, saugokitės. Tai, kas vyksta dabar, neverta nė vienos gyvybės“, – kalbėjo S. Cichanouskaja.

Kiek anksčiau Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius patvirtino, kad S. Cichanouskaja yra Lietuvoje.

Sekmadienį vykę Baltarusijos prezidento rinkimai baigėsi be netikėtumų. Nedemokratiškais laikomuose rinkimuose jau ketvirtį amžiaus šalį valdantis A. Lukašenka esą surinko 80,23 proc. rinkėjų balsų, rodo preliminarūs Baltarusijos centrinės rinkimų komisijos (CRK) paskelbti rezultatai.

Pagrindinė A. Lukašenkos oponentė Baltarusijos prezidento rinkimuose S. Cichanouskaja atmetė oficialius rezultatus.

Paskelbus balsavusių rinkėjų apklausų rezultatus, sekmadienio ir pirmadienio vakarą Minske ir kituose Baltarusijos miestuose prasidėjo masinės protesto akcijos, kurios virto susirėmimais su teisėsaugos institucijų darbuotojais.

Per saugumo pareigūnų ir protestuotojų susirėmimus naktį į antradienį žuvo žmogus, dar dešimtys buvo sužeisti.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24