Tikinčiųjų bendruomenės padeda mažinti socialinę atskirtį

2011-12-12, 16:05
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Advento laikotarpiu Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė Lietuvos Vyskupų Konferencijos narius: kardinolą A. J. Bačkį, arkivyskupą S. Tamkevičių, vyskupus E. Bartulį, J. Borutą, G. Grušą, J. Kaunecką, J. Matulaitį, R. Norvilą, J. Ivanauską ir A. Poniškaitį.

Susitikime kalbėta apie religinių bendruomenių vaidmenį šalies gyvenime, valstybės ir bažnyčios bendradarbiavimą skatinant bendruomeniškumą, mažinant socialinę atskirtį, teikiant sveikatinimo ir socialines paslaugas, kovojant su smurtu ir patyčiomis, stiprinant visuomenės dvasinę būseną.

„Adventas ir šv. Kalėdos - vilčių ir laukimo metas, kai sustiprėja žmonių noras ištiesti pagalbos ranką artimui bei tikėjimas ateitimi. Lietuvos tikinčiųjų bendruomenės vaidmuo, skleidžiant solidarumo idėjas ir užtikrinant paramą tiems, kuriems sunkiausia, yra labai svarbus. Savanorystė ir labdaringa veikla rodo, kad šalies žmonių gerovė ir orumas yra ne tik valstybės, bet ir kiekvieno iš mūsų įpareigojimas", - teigia Prezidentė.

Bendruomeniškumo ir savanorystės skatinimas yra vienas iš Prezidentės Dalios Grybauskaitės veiklos prioritetų. Šalies vadovės teigimu, stiprinant bendruomenes ir skatinant padėti vieni kitiems, labai svarbus ir katalikų bažnyčios vaidmuo bei indėlis.

Prezidentė paragino dvasininkus ir toliau aktyviai veikti sveikatinimo bei socialinių paslaugų srityse, kad pažeidžiamiausi visuomenės sluoksniai - vieniši seneliai, našlaičiai, neįgalieji, iš įkalinimo įstaigų grįžtantys ir sunkumus išgyvenantys žmonės - sulauktų pagalbos ir mažėtų jų socialinė atskirtis.

2013 metais Lietuva minės Žemaičių krikšto 600 metų jubiliejų. Lietuvos Vyskupų Konferencijos nariai šalies vadovei pristatė planuojamus šventinius renginius.

Prezidentė ir Lietuvos Vyskupų Konferencijos nariai taip pat aptarė aktualius švietimo, kultūros paveldo ir socialinius klausimus.

Prezidentės spaudos tarnyba

www.lrt.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24