Premjeras: po rinkimų keisti ministrus būtų netikslinga

2014-05-08, 10:18
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Premjeras Algirdas Butkevičius teigia, kad po Prezidento rinkimų permainų Vyriausybėje neturėtų būti. Pasak Vyriausybės vadovo, Ministrų Kabinetas dirba tikslingai, ir pokyčiai gali tik sutrukdyti vykstančiam darbui.

"Vyriausybė dirbs stabiliai ir toliau. Mums politinis stabilumas yra labai svarbus. Dalis ministrų atliko sunkų darbą pirmininkavimo Europos Sąjungos (ES) Tarybai metu. Yra paruoštos koncepcijos ir programos, kurias reikia įgyvendinti, naudojant 2014-2020 m. finansinę paramą. Įžengėme į kitą etapą - kai kurių sprendimų įgyvendinimą siekiant rezultato. Manau, būtų visiškai neteisinga šiuo metu keisti ministrus, nes visi procesai sulėtėtų maždaug pusmečiui", - "Žinių radijui" ketvirtadienį sakė A. Butkevičius.

Premjero teigimu, jo vadovaujamos Vyriausybės ministrams yra iškeltas tikslas parodyti rezultatus, o kai kurie, pasak A. Butkevičiaus, juos jau rodo.

"Jeigu kalbėtume apie sveikatos apsaugą, sukėlė didžiules diskusijas. Tai manau, kad jos buvo paremtos emociniu pagrindu. Reformų žmonės nelabai nori ir su jomis sunkiai susitaiko. Pavyzdžiui, iki šių metų pabaigos jau turi pradėti funkcionuoti klasterinė sveikatos apsaugos sistema. Visa dokumentacija paruošta, teisės aktai priimti, tarybos ir valdybos patvirtintos. Belieka nustatyti ryšius tarp antro ir trečio lygio ligoninių", - sveikatos apsaugos ministro Vytenio Povilo Andriukaičio darbą įvertino Premjeras.

Pasak Ministro Pirmininko, sveikatos apsaugos ministras "atliko didžiulį analitinį darbą".

"Tai yra vienas iš etapų. Vadovo, turinčio visą analitinę medžiagą, kompetencija dabar turi pasimatyti, kaip jis ją įgyvendins per atskiras priemones ir veiksmus. Manau, kad jo (V. P. Andriukaičio - ELTA) pirmame etape atliktas darbas yra didžiulis", - kalbėjo A. Butkevičius.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24