Seimas nesutiko patraukti baudžiamojon atsakomybėn Seimo nario Ryto Kupčinsko ir kitaip suvaržyti jo laisvės

2011-12-06, 13:13
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Seimas nepriėmė Seimo rezoliucijos „Dėl Seimo nario Ryto Kupčinsko asmens neliečiamybės“ projekto Nr. XIP-3903, kurį priėmus būtų duotas sutikimas Seimo narį Rytą Kupčinską patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę.

Už rezoliuciją balsavo 42 Seimo nariai, prieš – 6, susilaikė 17 parlamentarų. Pagal Seimo statutą rezoliucija gali būti priimta, kai už projektą balsuoja daugiau kaip pusė visų Seimo narių. Seimo laikinoji tyrimo komisija siūlė panaikinti parlamentaro neliečiamybę.

Generalinis prokuroras Darius Valys, prašydamas duoti susitikimą patraukti Seimo narį R. Kupčinską baudžiamojon atsakomybėn arba kitaip suvaržyti jo laisvę, į Seimą kreipėsi spalio 22 d. Seimo posėdyje D. Valys informavo, kad Vilniaus apskrities Vyriausiame policijos komisariate ikiteisminio tyrimo metu buvo surinkti duomenys apie tai, kad Seimo narys R. Kupčinskas birželio 16 d. Vilniaus mieste, vairuodamas jam priklausantį automobilį, pažeidė Kelių eismo taisyklių 106 ir 161 punktų reikalavimus.

www.lrs.lt

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24