A. Butkevičius: rytoj tikimės susitarimą suderinti su Prezidentūra ir partijų lyderiais

2014-03-27, 19:04
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Premjeras Algirdas Butkevičius tikisi, kad šeštadienį politinės partijos pasirašys Nacionalinį susitarimą dėl krašto apsaugos finansavimo, gynybos, energetinės nepriklausomybės ir strateginių infrastruktūrinių projektų.

"Šiandien galutinis sprendimas nepriimtas, buvo redakcinių pataisų. Tikimės, kad rytoj tekstą mes galutinai suderinsime su Prezidentūra, taip pat su konservatorių ir liberalų partijų lyderiais",- ketvirtadienį po valdančiųjų partijų Politinės tarybos posėdžio sakė A. Butkevičius.

Pasak jo, koalicija diskutavo apie metus, kada konkrečiai finansavimas krašto apsaugai galėtų pasiekti 2 proc. nuo bendrojo vidaus produkto (BVP).

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė irgi tikisi, kad penktadienį bus parengtas galutinis susitarimo projekto variantas. "Šiandien buvo išsakyti kiekvienos partijos siūlymai ir rytoj turėsime bendrą produktą",- žurnalistams sakė L. Graužinienė.

ELTA jau skelbė, jog Prezidentė Dalia Grybauskaitė skaitydama metinį pranešimą akcentavo gynybos finansavimo svarbą.

"Būtina skubiai atnaujinti visų politinių jėgų Nacionalinį susitarimą ne tik dėl šalies užsienio ir saugumo politikos, bet ir dėl adekvataus gynybos finansavimo. Esame pajėgūs per artimiausius penkerius metus pasiekti dviejų procentų finansavimą šalies gynybai. Nėra kito kelio - kol ateis pagalba, mes patys turime gebėti apsiginti", - ketvirtadienį iš Seimo tribūnos kalbėjo D. Grybauskaitė.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24