Paskutinysis siekiantis Prezidento posto - N. Puteikis

2014-03-27, 17:49
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Reikiamą piliečių parašų kiekį, remiantį jo kandidatūrą, pavyko surinkti ir Seimo nariui Nagliui Puteikiui, kuris ketvirtadienį prieš 17 val. apsilankė Vyriausioje rinkimų komisijoje (VRK).

N. Puteikis tapo aštuntuoju, kuris varžysis dėl šalies vadovo posto. N. Puteikis palaikymo sulaukė iš 26 tūkst. piliečių. 4470 asmenys jį parėmė internetu, įprastu būdu - 21575. Iš viso N. Puteikį palaikė 26 tūkst. 45 piliečiai.

VRK įregistruoja asmenį kandidatu į prezidentus, jei jį remia ne mažiau kaip 20 tūkst. rinkėjų.

Tuo tarpu Seimo narys, Lietuvos žaliųjų partijos pirmininkas Linas Balsys tapo septintuoju asmeniu, Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) įteikusiu jį remiančių piliečių parašus.

L. Balsio kandidatūrą parėmė beveik 20,5 tūkst. rinkėjų: 3414 internetu ir 16997 įprastu būdu.

L. Balsys neslėpė apmaudo, kad buvo apgautas savanorių, kurie esą jam žadėjo surinkti parašus ir iki paskutinės minutės teigė, kad parašų rinkimas vyksta sklandžiai. L. Balsys skaičiuoja, kad tokiu būdu prarado apie 4 tūkst. parašų.

"Tos pavardės man yra žinomos, ta partija man yra žinoma, tačiau gerbdamas tuos žmones ir tą partiją tikrai neįvardysiu nei vardų, nei pavardžių, nei pavadinimų. Tegul būna jų sąžinės reikalas", - žurnalistams sakė parlamentaras.

Šiuos asmenis L. Balsys vadino politiniais provokatoriais arba politinių intrigų meistrais. "Žmonės paėmė daug lapų, prisižadėjo pririnkti daug parašų. Iki pat vakar dienos sakė, kad "mes tuos parašus turime surinkę, dabar juos skaičiuojame ir netrukus atiduosime". Mes laukėme iki pat šio ryto. Šį rytą pagrasinau, kad kreipsiuos į policiją, jeigu mano parašai negrįš, nes parašai yra griežtos atskaitomybės dokumentai, tie lapai galų gale buvo grąžinti, tačiau jie buvo tušti, nors prieš tai mums buvo kartojama, kad parašai yra surinkti", - kalbėjo L. Balsys.

Seimo narys neįvardijo, kokios tai partijos, tačiau užsiminė, kad jos yra iškėlusios savo kandidatus prezidento rinkimuose. Šiuose rinkimuose išlieka intriga, ar L. Balsys taps kandidatu, nes kaip sakė VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas, paprastai išbrokuojama nuo 3 iki 20 proc. parašų.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24