Premjeras: pasirinkome ilgalaikių sprendimų kelią

2014-03-10, 16:23
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šiandien Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius Seime pristatė Vyriausybės teikiamus įstatymų projektus, kuriuos siūloma įtraukti į Seimo pavasario sesijos darbotvarkę.

„Puikiai pirmininkavimo egzaminą išlaikiusios Lietuvos laukia ne mažiau svarbus iššūkis – pasirengimas euro įvedimui 2015 metais. (...) Tikimės, kad šie teisės aktų projektai sulauks tokio paties vieningo Jūsų palaikymo, kaip ir priimant teisinę konvergenciją užtikrinančius įstatymus", – pristatydamas pavasario sesijos darbus Seime kalbėjo premjeras. Tarp Vyriausybės Seimui teikiamų teisės aktų – Euro įvedimo Lietuvos Respublikoje įstatymo projektas nustatysiantis, kaip turi būti pasirengta euro įvedimui, ir Fiskalinės sutarties įgyvendinimo konstitucinis įstatymas, įtvirtinsiantis finansų planavimo, jų valdymo taisykles ir finansų koregavimo mechanizmą.

Iš viso pavasario sesijos darbotvarkei ministrų kabinetas siūlo per 300 teisės aktų projektų, kurių 143 yra pagrindiniai. Svarbiausieji jų stiprina Vyriausybės įdirbį tolesnio tvaraus ir subalansuoto ekonomikos augimo, energetinio efektyvumo didinimo, verslui palankios aplinkos, ypač regionuose, kūrimo srityse.

„Pasirinkome ilgalaikių sprendimų kelią, įvertindami tai, kas padaryta, ir taisydami, ką reikėjo pakeisti. Pagrindiniai Lietuvos makroekonomikos rodikliai patvirtina, kad naujas Vyriausybės veiksmų kursas yra teisingas šioje dar nestabilioje globalios ekonomikos aplinkoje", – tvirtino premjeras.

Vieni svarbiausių Vyriausybės Seimui teikiami įstatymų projektai susiję su valstybinių socialinio draudimo senatvės ir netekto darbingumo (invalidumo) pensijų kompensavimo sąlygų ir tvarkos nustatymu, šešėlinės ekonomikos ir kontrabandos bei neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis mažinimu.

Į Seimo darbotvarkę ministrų kabinetas siūlo įtraukti ir teisės aktų projektus, susijusius su administracinės naštos mažinimu ir darbo santykių geresniu reglamentavimu bei investicinės aplinkos verslui gerinimu.

Seimo pavasario sesijoje taip pat siūloma svarstyti įstatymų ir jų pakeitimų projektus, susijusius su viešųjų finansų drausmės užtikrinimu, centralizuoto valstybės nekilnojamojo turto valdymo įdiegimu, statybą leidžiančių dokumentų išdavimo procedūrų supaprastinimu, saugiklių nustatymu parduodant valstybinę žemės ūkio paskirties žemę.

Vyriausybės kancialerijos informacija

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24